A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Gothicfan.hu

  • Gothic
  • Gothic 2
  • Gothic 2 Night of the Raven
  • Gothic 3
  • Gothic 3 Forsaken Gods
  • ArcaniA - Gothic 4
  • Risen
  • Risen2
  • Risen3

A játék Adanos oldalán

Miután megjövünk Myrtanára, a társaink elmondják hogy itt van Xardas és az első küldetések egyike lesz, hogy találd meg Xardast. Miután elindulunk, és szépen fokozatosan bejárjuk a térképet, kiderül hogy Myrtana egész területe ork kézen van és Adanos 5 ereklyéjét keresik Xardas parancsára az orkok.

Ha Xardas minden parancsát teljesítettük, akkor térjünk vissza hozzá, és az utolsó három küldetés keretében kísérjük el az Ismeretlen világ kapujához. A többit nem árulom el, hadd legyen meglepetés!

Xardas oldalát írta: paszi.

 

Találd meg a teleport rúnát, ami elvisz a királyhoz - Find the teleporter rune that takes you to the King

Ahhoz, hogy bejussunk Vengardba, és ott II. Rhobar színe elé járulhassunk, meg kell szereznünk egy teleport rúnát, ami bevisz a város védelmére megalkotott "kupola" alá. Ezen a kupolán ugyanis más módon nem lehet átjutni, mert aki megpróbálja, annak elszívja az életerejét és vége.
Amikor eljutunk Okarába, Roland lovag beszél nekünk Gotháról, egy közeli városról, amit vissza akartak foglalni az orkoktól a lázadók, de valami balul sült el és most semmi hírt nem hall felőlük. Feltétlenül értesíteni kellene a királyt a lázadók helyzetéről, de ehhez kell nekünk az a bizonyos teleportkő. Roland úgy tudja, Gothában kell lennie egynek. Hát menjünk oda, úgyis arra visz az utunk, hiszen itt lapul egy Adanos ereklye is, amire szintén szükségünk van.
Az élőhalottaktól hemzsegő városban van egy barlang. Ennek mélyén rejtőzik a Vengardba vivő teleportkő. Küzdjük át magunkat a csontvázakon és zombikon, vegyük fel a járat aljában egy faládán heverő követ - s ha úgy ítéljük meg, használjuk. De később is igénybe vehetjük. A lényeg, hogy megszereztük!

Tapasztalati pont: 2500

 

Találd meg Xardast! - Find the Xardas!

Xardas legegyszerűbb megtalálási módja az, ha teljesítjük az alábbi küldetéseket:
- Kövesd Szürkeirhát Xardas tornyához - Follow Greypelt to Xardas’s tower
- Hús Szürkeirhának - Meat for Greypelt!

Tapasztalati pont: 1250

 

Teljesítsd Xardas tervét szó szerint - Fulfill Xardas' plan by the book

Amikor megtaláljuk Xardast, beszélgessünk el vele jó hosszan. Mindent kérdezzünk meg tőle. Ekkor ad nekünk néhány feladatot, mint például az Adanos ereklyék összegyűjtését, Varant jogarának és az Örök vándor botjának megszerzését. (Miután ezekről értesülünk, tájékoztathatjuk Zubent és II. Rhobart is Xardas tervéről. Ebből senkinek semmi baja nem származik, és kapunk érte xp-t.) Ha mindennel megvagyunk, térjünk vissza Xardashoz.

Tapasztalati pont: 2500

 

Találd meg Adanos öt ereklyéjét! - Find the five artifacts of Adanos!

Ahhoz, hogy a játékot befejezhessük, össze kell gyűjtenünk Adanos ereklyéit. Ezeket vagy Innos, vagy Beliar oltárán kell majd áldozatként bemutatnunk, vagy Xardas tanácsára meg kell majd semmisítenünk. Azonban mivel amúgy elég hasznos holmik, egészen a végkifejletig viselhetjük őket, hadd támogassák karakterünket.
Adanos öt ereklyéje: két gyűrű (életerő és mana), egy amulett, egy köpeny és egy korona. Mindegyik ereklye megszerzésére külön-külön küldetés van. Ha mindet megszereztük, akkor elvihetjük mindet a választott Isten oltárához, s cserébe beavatást kapunk tőle, valamint megkapjuk a további teendőinket, melyeket Innos / Beliar nevében kell végrehajtanunk, vagy bedobhatjuk őket a Kohóba, és Xardas oldalán elhagyhatjuk az ismert világot.

Tapasztalati pont: 2500

 

Találd meg az élet szent gyűrűjét! - Find the divine ring of life!

Adanos egyik ereklyéje Gothában található egy ork sámánok által megidézett démonnál. Ez az élet szent gyűrűje, mely +50 életerőt ad a viselőjének. A kegytárgy megszerzésére vonatkozó hasznos információkat már részleteztük a Gothai küldetéseknél, így itt nem szaporítom tovább a szót.

Tapasztalati pont: 2500

 

Trelis isteni ereklyéje - The divine artifact of Trelis

A következő Adanos ereklyét Trelisben fogjuk megtalálni, de csak akkor kapjuk meg, ha teljesítünk az ottani ork vezérnek, Vaknak egy feladatot. Szereznünk kell neki 50.000 aranyat, amiből ki tudja fizetni a sivatagba vezető átjáró bérleti díját Khabir fejvadász kereskedőnek. Ha odaadtuk Vaknak a szükséges mennyiségű aranyat, akkor odaadja az isteni ereklyét, Adanos amulettjét, ami +20 védelmet ad az energia, tűz és jég ellen. Ezt is használjuk, amíg lehet, főleg ott, ahol sok a sámán és tűzmágus van.

Tapasztalati pont: 2500

 

Találd meg a koronát! - Find the crown

Adanos koronája egy varanti templomban, a Mora Sul-i ásatásoknál található. A templomba azonban nem egyszerű bejutni, hiszen 5 kulcs kell az ajtó kinyitásához. Ezek megszerzésére vonatkozó küldetések Mora Sul városleírásánál találhatók.
Ha megszereztük mind az öt kulcsot, akkor menjünk a templomhoz, és nyissuk ki. Rengeteg élőhalottal fogunk találkozni, akiket le kell böknünk, hogy közelebb jussunk a koronához. A templom legalsó helyiségében lesz a láda, amit egy csontvázmágus véd. Őt is öljük meg, és vegyük magunkhoz Adanos koronáját.

Tapasztalati pont: 2500

 

Találd meg a köpenyt! - Find the Robe

Adanos köpenye egy varanti templomban, az Al Shedim-i ásatásoknál található. A templomba azonban nem egyszerű bejutni, hiszen 5 kulcs kell az ajtó kinyitásához. Ezek megszerzésére vonatkozó küldetések Al Shedim leírásánál találhatók.
Ha megszereztük mind az öt kulcsot, akkor menjünk a templomhoz, és nyissuk ki. Rengeteg élőhalottal fogunk találkozni, akikkel végeznünk kell, hogy közelebb megszerezhessük a köpenyt. A templom legalsó helyiségében lesz a kosár, amit két csontvázmágus véd. Őket is öljük meg, és vegyük magunkhoz Adanos köpenyét.

Tapasztalati pont: 2500

 

Az ötödik templom - The fifth temple

Ezt a küldetést Myxirtől kapjuk, amikor a nagy tudású vízmágusnál tudakozódunk Adanos mana gyűrűje után. Myxirt Varantban, az Al Shedim-i ásatásoknál találjuk, s az általa adott küldetés elkísér minket egészen a Nordmarban található Monostorig. A kolostor könyvtárában aztán találunk még egy nyomot, ami arra a bizonyos ötödik templomra utal, ahol majd megtaláljuk az utolsó Adanos ereklyénket. Ezért a nyomért elég nagy árat fizetünk, ugyanis mikor elolvassuk a könyvtár alján található krónikát, megjelenik a hátunk mögött egy démon számos ilyen-olyan csontvázzal egyetemben, akik a könyvtárból kifelé menet megpróbálnak megölni minket. Ám annak tudatában, hogy az ötödik templom nem más, mint Akascha sírja, már sokkal könnyebb lesz meglelni az ékszert.

Tapasztalati pont: 2500

 

Találd meg a varázslat szent gyűrűjét! - Find the divine ring of magic

Adanos utolsó ereklyéje, a második gyűrű fent északon, Nordmarban van. Pontosabban az egyik ős, Akascha sírjában, Akascha felébredt porhüvelyénél. Elég hosszú az út ide, hiszen valószínűleg megjárjuk már Myrtanát és Varantot is, mire ide eljutunk. Mikor odaérünk Akascha sírjához, rengeteg orkot találunk ott, akik a sír előtt állomásoznak. Verjük le őket, mert máshogy nem fogunk bejutni a sírba. Bent szokás szerint lesz rengeteg csontváz harcos, meg persze Akascha élőhalott állapotban. Verjünk le mindenkit, és vegyük el Akaschától Adanos gyűrűjét.

Tapasztalati pont: 2500

 

Szabadítsd fel a sivatagot a fejvadászok uralma alól - Free the desert from the rule of the Hashishin

Ez a küldetés szintén nem tartozik szorosan a főküldetéshez - tehát a játék végigjátszható e feladat teljesítése nélkül -, de egy jó Adanos hívőnek kötelessége Adanos választott népét megvédeni a gaz ellenségtől, és biztosítani a szabadságát! Smile
Ezt a küldetést Vatras, a vízmágus adja, miután már hajlandó szóba állni velünk. Vatrast Lagoban találjuk, egy varanti kis faluban. Itt tartják őt fogva, rabként még a kilétét is megpróbálják eltitkolni. De Lago felszabadítása után vigyük el a vízmágust Hurithoz, a közelben táborozó nomádokhoz, és ott beszélgessünk vele.
A sivatag felszabadítása alatt azt érti, hogy minden városból űzzük ki a fejvadászokat - ez nem piskóta. Mindazonáltal a legtöbb város felszabadításában segítő kezet nyújthatnak nekünk a közelben állomásozó nomád csoportok. Ha minden varanti város szabad, akkor teljesítettük ezt a küldetést.

Tapasztalati pont: 5000

 

Pusztítsd el Adanos 5 ereklyéjét! - Eliminate the five artifacts of Adanos!

Amint odaérsz Xardashoz megkér hogy hozd el neki az 5 ereklyét, hogy elpusztíthassa az isteneket, amitől vége szakadna az évezredes háborúnak. (Mielőtt azonban beszélnénk vele vegyük el a rúnát az asztaláról.)
Ha megvan mind az 5 ereklye, és a másik két szükséges tárgy - Varant jogara, Örök vándor botja -, térjünk vissza Xardashoz, és tájékoztassuk. Ekkor Xardastól kapunk 1 követ (nem is akármilyen béna mágikus követ hanem egy fókuszkövet). Annyit illik róla tudni, hogy teli van mágikus energiával. Aki játszott az első résszel, az tudja, hogy az ott lévő burához, ami olyan mint ami Vengard fölött van, 4 ilyen követ használtak.) Azt mondja ha beledobjuk a Pöröly Klán kohójába és az ereklyéket utánuk, akkor megsemmisülnek. Csak ott a bibi, hogy a kohó az orkok kezén van, ezért ha még nem tettük meg, akkor végezzük el a Kohó felszabadítására vonatkozó nordmari küldetést. Mikor végre felaprítjuk azt 3-4 száz orkot és eljutunk a kohóhoz hajtsuk végre a kitűzött feladatot, azaz szabaduljunk meg az ereklyéktől, a botoktól és a kőtől, majd menjünk vissza Xardashoz.

Menjünk vissza Xardashoz és egy hosszú beszélgetés után már csak két ember bír az istenek erejével, tehát ''tüntessük'' el ezeket a személyeket a világról, ehhez meg kell ölnünk a két isten kiválasztottját Zubent és Rhobart, és el kell hoznunk tőlük valamit, ami hasznunkra lesz: az Örök vándor botját és Varant jogarát. Ezekkel lehet kinyitni egy Geldrentől északkeletre lévő portált, amin "te" és Xardas elhagyjátok ezt a világot.

 

Varant jogara - The scepter of Varant

Ahhoz, hogy teljesítsük Xardas parancsát, az Adanos ereklyék mellett meg kell szereznünk Varant jogarát is. Ez a jelkép II. Rhobar birtokában van. Ha Beliart választottuk, vagy Xardas utasítására akarjuk elvenni tőle, akkor csak erővel vehetjük el a jogart, mert azonnal megtámad minket. Ebben az esetben az egész udvar népével is meg kell küzdenünk.
Ha azonban Innost választottuk, és azt mondjuk Rhobarnak, hogy Innos kérésére akarjuk elvinni a jogart, akkor önként átadja nekünk, mondván, hogy érdemesek vagyunk rá.
Ha kezünkben a jogar, kész a küldetés.

Tapasztalati pont: 2500

 

Öld meg Rhobar királyt - Kill King Rhobar

Sajnos ahhoz, hogy Varant jogarát megkaparintsuk, meg kell ölnünk II. Rhobart is, bár ez nem kifejezett kérése Xardasnak.
A királyt nehéz lesz legyőzni, mert rengeteg katona van körülötte, meg egy tűzmágus meg a lovagok. A király legyőzésében nagy segítségünkre lehet Lee cimboránk, ha odaadtuk neki az egyik Vengardba teleportáló követ, mert akkor a vengardi templomban fog ránk várni. Ő meg azért szeretne végezni a királlyal, mert annak idején börtönbe vetette, pedig ő volt a legjobb hadvezére. Teleportáljunk a királyhoz, és menjünk le a templomba Leehez. Mondjuk neki, hogy jöjjön velünk. Mikor odaérünk a királyhoz, be is szól nekünk, hogy nagy bátorság volt idejönni azután, hogy Beliart választottuk, és nekünk támad. Ezt is meg lehet oldani úgy, hogy kicsalogatjuk a várból oda, ahol már nincs senki, és Leevel közösen megölhetjük a királyt. Több megoldás is lehetséges. Aki szeretne egy kicsit megizzadni, az verjen le mindenkit, garantált az izzadás.

Tapasztalati pont: 5000
Hírnév (frakciók): +5 a fejvadászok között

 

Az örök vándor botja - The staff of the Eternal Wanderer!

Ahhoz, hogy teljesítsük Xardas parancsát, az Adanos ereklyék mellett meg kell szereznünk az Örök Vándor botját is. Ez a jelkép Zuben birtokában van. Ha Innost választottuk, vagy Xardas tanácsát követjük, és azt mondjuk Zubennek, hogy Xardas kérésére akarjuk elvinni a jogart, akkor nekünk támad, s még egész háza népével is meg kell majd küzdenünk az ereklyéért.
Ha azonban Beliar parancsára akarjuk elvenni tőle, akkor önként átadja nekünk, mondván, hogy érdemesek vagyunk rá.
Ha kezünkben a bot, kész a küldetés.

Tapasztalati pont: 2500

 

Öld meg Zubent - Kill Zuben

Zubennek persze nem tetszik, hogy erővel el akarjuk venni tőle kedenc botját, ezért nekünk esik, és ha van egy kis szerencsénk, akkor az őrei nem fognak megtámadni minket. A két oroszlánja biztos, hogy ránk fog támadni. Én úgy csináltam, hogy kicsalogattam Zubent a városon kívülre, és ott végeztem vele meg az oroszlánjaival is. De ha akarjuk, akkor kipucolhatjuk az egész várost is, de nem muszáj. A város kipucolásában segíthetnek nekünk a rabszolgák, ha adtunk az egyiknek fegyvert.

Tapasztalati pont: 5000
Hírnév (frakciók): +2 a lázadók között

 

Menj a portálhoz Xardasszal - Go to the portal with Xardas

Nos, ha már megvan mindkét eszköz, amely a "kaput" nyitja, térjünk vissza Xardashoz, akitől ekkor megkapjuk ezt a küldetést. Ezzel együtt életbe lép a következő feladat is, s mindkettő akkor teljesül, ha elértük azt a bizonyos portált.

Tapasztalati pont: 2500

 

Kísérd Xardast a portálhoz! - Escort Xardas to the stone portal!

Amint készen vagyunk az előző gyilkolászós feladatokkal, beszéljünk ismét Xardasszal, mire ő azt mondja "ideje elhagyni ezt a világot" majd kövessük a világvégén lévő portálhoz. E feladat keretében tulajdonképpen meg kell védenünk Xardast az út közben ránk rontó fejvadászoktól. Ha épségben elérjük a portált, ez és az előző küldetés is teljesül.

Tapasztalati pont: 2500

 

Nyisd ki az ismeretlen világ kapuját - Open the gates to the unknown land

Immár semmi más dolgunk nincs, mint hogy odasétálunk a portálhoz és a kapu kinyitása opciót választjuk.
Amint kinyitjuk a portált vége lesz a játéknak és jön a "jövő", ami annyiból áll, hogy megtudjuk mi lesz, amint elhagyjuk ezt a világot. Aki kíváncsi, hogy mi lesz az, tolja végig.

Tapasztalati pont: 5000

 

Búcsú a világtól a kőportálnál

 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 11 vendég és 0 tag böngészi