A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Gothicfan.hu

  • Gothic
  • Gothic 2
  • Gothic 2 Night of the Raven
  • Gothic 3
  • Gothic 3 Forsaken Gods
  • ArcaniA - Gothic 4
  • Risen
  • Risen2
  • Risen3

Irányítás

Erre nem akarok nagyon kitérni, hiszen minden beállítható a menüből. Az egyetlen dolog, ami fontos lehet, az a Játék menüben a 'Gothic 1 irányítás'. Ha ezt kikapcsolod, akkor csatában az egérgomb megnyomásával ütsz, ami ugyan lényegesen egyszerűbb, mint a bekapcsolt beállításnál, viszont csak egyféle ütést tudsz egérrel végrehajtani, és ez az előre támadás. Ezzel a karakter nemcsak támad egyet, hanem előre is lép közben, ami általában nem kifizetődő. Az oldalas ütéseket ebben az esetben a 'Del' és 'Page Up' gombokkal tudod kivitelezni (az 'End' gombbal, vagy a jobb egérgombbal védekezel), ami szerintem kényelmetlenebb, mint a következő megoldás. Ha bekapcsolod az opciót, a harc ugyanúgy megy, mint a Gothic első részében, azaz az egérgomb megnyomása mellett egy irányt is meg kell nyomnod a támadáshoz. Ez azért fontos, mert az oldalsó irányokkal így csak megsuhintod magad előtt a fegyveredet, de nem lépsz semerre (mint a 'Del'/'Page Down' az előző beállítással). Ezzel a módszerrel megteheted azt, hogy csak jobbra-balra lóbálod a fegyvert, amit ha a megfelelő időzítéssel csinálsz, a legtöbb ellenfelet kordában tudod tartani anélkül, hogy meg tudnának sebezni. Ez később, kétkezes fegyverekkel még hatékonyabb, gyakran olyan ellenfeleket is le tudsz így győzni, akiknek 2 (!) ütésébe belehalnál.

Ha a W-S-A-D gombokkal mozogsz, akkor sokkal kényelmesebbnek fogod találni a Gothic 1 beállítást, míg ha az irány gombokat használod mozgásra, akkor lehet, hogy a kikapcsolt beállítás lesz szimpatikusabb. Mindenesetre próbáld ki mindkettőt, és használd azt, amelyikkel kényelmesebben tudod kivitelezni a támadásokat.

Az irányítás többi része pusztán ízlés kérdése.

Ha egykezes fegyverekkel harcolsz (amit a játék elején elég sokat fogsz), akkor itt egy technika azok ellen az ellenfelek ellen, akik fegyverrel rontanak rád. Üss kettőt (ez egy teljes kombó, amíg nem tudsz jobban bánni a fegyverekkel), majd védekezz egyet. Hamar észre fogod venni, hogy bár nem minden ütést védesz így ki, minden alkalommal, amikor a védekezésre nyomsz, egy támadás pont akkor fog jönni. Ezzel a módszerrel az ellenfelek támadásainak felét ki tudod blokkolni, ami azt jelenti, hogy kétszer annyi időd van, hogy sebezz eleget, hogy az ellenfél megfeküdjön Smile

Ki olvas minket?

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi