A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Gothicfan.hu

  • Gothic
  • Gothic 2
  • Gothic 2 Night of the Raven
  • Gothic 3
  • Gothic 3 Forsaken Gods
  • ArcaniA - Gothic 4
  • Risen
  • Risen2
  • Risen3

Krónikák

Klikk a nagyításhozGothic Krónikák

A birodalmat megszálló ork hordák ellen folytatott hosszú és kegyetlen háború alatt II. Rhobar király egy komoly problémával nézett szembe: hadigépezetéből lassan kifogyott a mágikus érc, melyből a Lovagok - kik a leghatalmasabb és legértékesebb harcosok az emberek közt - fegyverei készültek. Khorinis távoli szigetén, ahol egész hegyek rejtették magukban ezt a különleges ércet, egy fogolytábort építettek és mágikus kupolával vették körül. Myrtana férfijait és nőit vetették be ebbe a táborba - kiknek többsége apró és nevetséges bűnöket követett el -, hogy kitermeljék a háborúhoz szükséges ércet. Ez a rendszer jól működött a Király számára, amíg az egyik fogoly, egy név és múlt nélküli férfi elpusztította "Az Alvónak" nevezett ősi gonoszt és a tábort körülvevő kupolát.

Klikk a nagyításhozEzután a bölcs és rejtélyes démon idéző mágus, Xardas védelme alatt hozzájutott egy értékes ereklyéhez, az "Innos szeméhez", s harcba vonult egy még nagyobb gonosz, Beliar ellen - egy a halál és pusztítás istenének lényét magában hordozó élőhalott sárkány ellen. Eközben az érc hiánya és a hatalmas veszteségek megfordították a myrtanai háború állását, s így az orkok még közelebb jutottak a teljes győzelemhez.

Miután a Kontinensre hajózott, a hős egy olyan Myrtanát pillantott meg, melyen csaknem minden talpalatnyi terület az orkok kezén volt, s csak a kicsiny lázadó táborok és a mágikus kupolával védett egykori főváros álltak még ellen.

Klikk a nagyításhozMiután megtudta, hogy az orkok és emberek között dúló háború az istenek, Innos és Beliar egy "nagyszabású játéka" csupán, a névtelen hős fejébe vette, hogy véget vet a háborúnak. Xardas segítségével végül elvégezte a feladatait és elhagyta a halandó lét szféráját mentora oldalán, és Myrtana békéjének reményével szívében.

Miközben a két ember az ismert területeken kívül két évet töltött száműzetésben, a háború fenyegetése visszakúszott a földekre. Gorn, a névtelen hős egyik régi barátja egy sereget verbuvált össze, hogy Thorus, az egyetlen ember ellen vonuljanak, aki valaha az orkok vezetőjévé válhatott. Parázs vita, sőt még egy rövid harc is kibontakozott a névtelen és Xardas között, mely után a névtelen hős visszatért Myrtanába, hogy újraegyesítse azt. Legendás harci képzettsége és az ősi mágiában való jártassága révén győzedelmeskedett és III. Rhobar Királynak kiáltotta ki magát, az emberek s az orkok kétségbevonhatatlan vezetőjének Myrtanában.

 

Eredeti történet: www.arcania-game.com

Fordította: Ardea

 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi