A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Gothicfan.hu

  • Gothic
  • Gothic 2
  • Gothic 2 Night of the Raven
  • Gothic 3
  • Gothic 3 Forsaken Gods
  • ArcaniA - Gothic 4
  • Risen
  • Risen2
  • Risen3

Vengard

Vengard térképe

 

Teleportkő: a korábbi verziókban ugyebár csak az a teleportkő állt rendelkezésünkre, amit Gothában találtunk és a templomba vitt. Az Enhanced Editionben azonban van egy rúna, ami mindjárt a trónterembe visz: a vártorony tetején egy ládában!!!

 

Theodor arra kéri a játékost, hogy beszéljen Marckal és tudjon meg minél többet a járványról. - Theodor asks the player to talk to Marc and find out more about the epidemic.
Amikor Vengard trónterme felé igyekszünk, a belső várba vezető lépcső tetején azonban ott áll Theodor, aki megállít minket és elmondja, hogy Lee nagyon elfoglalt, mert valami járvány tombol, amit meg kellene állítani. Miután felajánljuk segítségünket, kapunk egy feladatot. Ebben a küldetésben el kell mennünk Ardeába és beszélnünk kell Marckal. Marcot Ardea hátsó részénél találjuk a legutolsó házban ahol az alkimista asztal van. És amikor megszólítjuk, Marc egy ereklyéről kezd üvöltözni, ennél többet nem lehet belőle kiszedni. Azért nyugodtan menjünk vissza Theodorhoz ezzel a kevés információval is.

 

Theodor azt akarja a játékostól, hogy gyűjtsön össze minden ereklyét Ardeából... - Theodor asks player to get all artifact from Ardea...
Miután az üvöltöző Marctól visszatértél Theodorhoz, kitárgyaljátok, hogy Marc ereklyekereskedő, s nagy valószínűséggel valamely ereklye okozza a járványként terjedő elmebajt. Ezért ebben a küldetésben Theodornak meg kell szereznünk az összes ereklyét az ardeai emberektől, de az emberek nem adják ingyen az ereklyéket...
Az ereklyék összeszedéséhez a küldetéseket Ardea városnál írtam le. Ha mind megvan (összesen négy darab kell), nincs más hátra, vissza kell jönnünk Theodorhoz és odaadni neki az ereklyéket.

 

Theodor azt kéri, hogy tudjuk meg, Ebolt tartja-e fogva a felderítőket, vagy sem - Theodor asks you to find out if Ebolt guarding the catpured paladins
Ebben a küldetésben ki kell derítenünk, hogy Ebolt tényleg az elfogott lovagokat őrzi-e. Eboltot Borús-fok előtt a vadász kunyhótól három lépésnyire találjuk. Miután beszéltünk vele (azaz fondorlatosan kicsaljuk belőle, hogy kiket őriz), menjünk vissza Theodorhoz és meséljük el neki a fejleményeket.

 

Lee azt szeretné, hogy a felderítők békésen, harc nélkül térjenek vissza Vengardba. Theodor azt kéri, hogy hozd el őket. - Lee would like the scouts to return to Vengard in peace, without fight. Theodor asks you to bring them back.
Ebben a küldetésben vissza kell menünk Ebolthoz és a lovagokat, akiket őriz, vissza kell vinnünk Vengardba. Beszélgessünk Ebolttal szépen, hosszan, majd végül elengedi a foglyokat és visszacaplathatunk velük Vengardba, s mikor Theodor elé érkezünk, akkor elengedjük őket.

 

Szerezz 15 nyers húst a vengardi sereg élelmiszer raktárába. - Get 15 raw meet for the foodstock of Vengard army.
Ebben a küldetésben annyi a dolgunk hogy, adunk Theodornak 15 nyers húst.

 

Theodor arra kéri a játékost, hogy hozzon 20 zsák gabonát a vengardi sereg élelmiszer raktárába. - Theodor asks player to get 20 wheat bags for the foodstock of Vengard army.
Ebben a küldetésben 20 zsák gabonát kell szerezni Theodornak. Gabonás zsákokat találhatunk a monterai farmon, a Montera és Gotha közti nagy barlang előtt (alapjátékban gabona tolvajok tábora), illetve Vengard előtt a kőkörnél (ahol Chris ült az alapjátékban), vagy Vengardbal két helyen is. Zsákot dögivel lehet összeszedni, van összesen vagy 75. Most már találkozhatunk Leevel. Menjünk be a trónterembe és ott megtaláljuk őt.

Megjegyzés: előfordul, hogy Lee kisétál a várból. Kifelé jövet még tudunk vele beszélgetni, de később eltűnik. Sajnos ez egy rendkívül kínos bug, mert nem lehet a főszálat folytatni, s így nem lehet befejezni a játékot sem. Ekkor hívjuk le a konzolt, üssük be a "goto Lee" parancsot. Kitesz minket a bejárható térképen kívülre (a Vengard fölé berakott, démonokkal teli várfal mögé), ahol békésen lehet vele dumcsizni.

 

Beszélj Hanzszal, a lovagok tábornokával. - Talk to Hanz the paladin general.
Erre Lee kér meg minket, mivel ő maga nem igazán akaródzik megtámadni Thorust és segítséget nyújtani Gornnak. Ám ha mi rá tudjuk bírni Hanzot, hogy segítsen, akkor ő is belemegy. Ennél a küldetésnél beszélnünk kell Hanzzal. Őt ott találjuk, ahogy bejövünk Vengard dél-nyugati kapuján, és elfordulunk balra. Ott látni fogunk egy helyen egy csapat lovagot. Köztük van Hanz is. Vele kell szépen, hosszasan beszélgetni, mire végre sikerül őt meggyőznünk.

 

Ments meg három lovagot Borús-fokból. - Rescue three paladins from Kap dun.
S mikor végre sikerül meggyőznünk Hanzot, hogy küldjön segítséget Gonrnnak, megbíz minket egy feladattal. Nevezetesen, hogy ki kell szabadítanunk a három lovagot, akik Borús-fok felső tornyában vannak. Egyszerűen verjük meg a torony előtti őrt, mondjuk a lovagoknak, hogy gyertek, és vigyük őket vissza Hanzhoz. Ezután menjünk Leehez.

 

Készítsd fel a szakaszt Gothának. - Prepare troops for Gotha.
Lee - ha már Hanz ilyen készségesen beleegyezett a segítségbe - kiadja az ukázt, hogy készítsük elő a szakaszt Gothának. Itt tulajdonképpen át kell küldenünk Gothába lovagokat. Beszéljünk Hanzzal és küldjük őt a lovagokkal együtt Gothába. Gotha előtt a réten azonban meg fognak állni, és onnan viszont nekünk kell őket tovább vinni. De ez már egy másik küldetés - a következő. Egyebekben pedig még ugyanekkor Lee felhívja figyelmünket arra, hogy beszélnünk kellene a nagy tudású Immanuel mágussal is. Hát beszélgessünk vele is Hanz után. (Őt úgy találjuk meg, hogy lekocogunk Vengard felső várából a lépcsőn, majd a jobb oldali lépcsőn - ha háttal állunk a belső udvarnak - lemegyünk.) S miután végighallgattuk az érdekes okfejtést, ugorjunk vissza Leehez.

 

Vidd a szakaszt Gothába. - Take troops to Gotha.
Hanz és Immanuel tűzmágus után menjünk vissza megint Leehez. Ezután aludjunk egy napot, és induljunk el Gothába. Vagy ugorjunk át Gothába és onnan induljunk el Faringba... Gotha alatt a réten (fűzfával ellenkező oldalon) találkozni fogunk Hanzzal és a lovagjaival. Mondjuk nekik hogy kövessenek és vigyük őket Gornhoz. Mivel a belső várba már nem vihetjük őket be, így leparkoljuk a sereget a külső udvarban. Beszéljünk Gornnal.

 

Jacob azt szeretné, ha hoznál neki egy kis piát, mert rád nem vonatkozik a tiltás - Jacob wants you to bring him booze, because the disallowance doesn't apply to you.
Jacob kereskedő, de már nagyon vágyik egy kis piára. Csakhogy Lee megtiltotta az italfogyasztást. S minthogy te nem tartozol Lee fennhatósága alá, te behozhatsz szeszesitalt. Nosza, adj neki 5 piát.

 

Vidd el Cornelius receptjét Egidiusnak. - Bring Cornelius' recipe to Egidius.
Ahogy belépsz a trónteremtől balra lévő épület ajtaján, rögtön megszólít Egidius. Csevegtek egy kicsit, s a párbeszéd végére kiderül, Egidius meg akarja szerezni Cornelius emésztetlen csalános receptjét magának. Vállald el, majd menj Corneliushoz. Csacsogj vele kedvesen, s kérd el tőle a receptet. Ő szívélyes üdvözletével egyetemben átadja neked. Vidd el Egidiusnak, s kész is vagy.

 

Szerezz 5 emésztetlen tűzcsalánt egy trogloditától. - Get 5 undigested fire nattle from a troglodyte.
Miután nagy büszkén átnyújtjuk a receptet Cornelius üdvözletével együtt, Egidius vihogva nézi, hogy az öreg receptje nem is olyan jó, mivel nem dögevőből kell az emésztetlen tűzcsalán, hanem sokkal jobb, ha egy trogloditából szedjük ki. Elmondja, van a közelben egy troglodita barlang. Menjünk oda (ez az Ardea és Vengard közötti két barlangból a kisebbik, amelyik Vengard felé van). Szedjük össze a hozzávalókat és húzzunk vissza Egidiushoz. Kapunk tőle 3 darab Hatalmas italt, ami 6-tal növeli maradandóan az életerőnket!

 

Hubertus megkért téged, hogy vidd el a feleségét Faringba vásárolni. - Hubertus asks player to take his wife to Faring for shoppig.
Ezt a küldetést Hubertus adja, őt Vengard trónterme bejáratával szemben találjuk, ott ül áll asztal mögött. Azt akarja, hogy vigyük el a feleségét vásárolni Faringba. A felesége ott van valahol mellette, a neve Hubertus felesége. Beszéljünk vele és vigyük őt el Faringba. Ott aztán az asszony magára talál és kiosztja a feladatokat. Ez a feladat akkor lesz készen, ha odaértünk Faringba, a felső várba. Lehet, hogy egy ideig ide-oda kell vele kószálni ott, mire megáll és azt mondja, köszöni szépen, akkor most ő még ezt meg azt akar venni.

 

A játékos megölte a Rhobar fiút. - Player killed the Rhobar son.
Ezt a küldetést akkor kapjuk meg, mikor beszélünk Rhobar fiával. Ő Vengard dél-keleti kijáratától a part felé ácsorog az út mentén. Az a küldetésünk, hogy öljük őt meg. Mondjuk ahogy beszél velünk, nem fog nehezünkre esni, hiszen olyan fennhéjázó, mint aki máris koronát hord a fején, pedig csak Rhobar fattyú fia, aki Hősünk elől akarná elhappolni a trónt. Smile

Ki olvas minket?

Oldalainkat 17 vendég és 0 tag böngészi