A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Gothicfan.hu

 • Gothic
 • Gothic 2
 • Gothic 2 Night of the Raven
 • Gothic 3
 • Gothic 3 Forsaken Gods
 • ArcaniA - Gothic 4
 • Risen
 • Risen2
 • Risen3

A gothic 3 története

Figyelem, aki nem kíváncsi a Gothic 3 történetére, az ne olvassa el ezt a cikket, mert csak elrontaná a játékélményt.

 

1. fejezet
A játék ott kezdődik, ahol a Gothic 2 abamaradt. Megérkezel Myrtanára, a kontinensre a barátaiddal. Az utazás során képességeid és képzettségeid jelentős részét elvesztetted. A megérkezés után a kovács elkezd mágikus fegyvereket készíteni az ércből, amit magaddal hoztál a hajón, neked azonban rengeteg tennivalód akad, ugyanis Lee a feketelistán van a királynál. Mivel te nem hagyhatod annyiban, hogy barátod ilyen rossz színben tűnjön fel az emberek előtt, elmész, hogy beszerezd ártatlanságának bizonyítékát a házából. Útközben azonban megtámad egy fekete mágus és újra vesztesz a képességeidből. Mindazonáltal téged semmi sem tántoríthat el attól, hogy bebizonyítsd Lee ártatlanságát. Mikor minden kiderül, Lee meg is kapja első küldetését: vissza kell szerezze a királynak a lovagok ősi hegyi erődjét, melyet az orkok elfoglaltak és leromboltak miután elpusztították a teljes védelmet. Te azonban a többiekkel a városban maradsz.

Bővebben...

Ígéretek a játékkal kapcsolatban

Bevezető:
A Piranha Bytes főhadiszállásán dolgozik Mike Hoge és csapata már 1,5 éve a Gothic3-on. Gothic a legfontosabb német szerepjátékok közé tartozik, sokan úgy gondolják, hogy a legjobb. Mindazonáltal a Gothic3 nem fog csalódást okozni a rajongóknak sem, új enginnel és egy hatalmas világgal fog dolgozni. A világ 4-szer olyan nagy lesz, mint a Gothic2-ben. A történet egy kicsi halászfaluban kezdődik Ardeában. Az orkok időközben megnyerték a háborút az emberek ellen. Egy nagy részét a játéktérnek az orkok fogják uralni, és ezeken a részeken az embereket rabszolgaként tartják az orkok. A játékmenetben a Gothic istenei is fontos szerephez fognak jutni. Sok Gothic rajongó reméli, hogy újra találkoznak a régi ismerősökkel. És valóban találkozni fogunk az öreg Xardasszal, aki már a Gothic2-ben is segítette hősünket. A Gothic3 fejlesztői hatalmas világot ígérnek nem linerális játékmenettel, így a játék középpontjában először a csapatválasztás áll. A Piranha Bytes azt tervezi, hogy az északi nép, az orkok, rabszolgavadász, orgyilkos, királyhű lázadó, sivatagi nép közül választhatunk. (ezek még nem véglegesek).

Bővebben...

Oblivion vs. Gothic 3

Az egyjátékos RPG-k, úgy tűnik, hibernálódtak, köszönhetően online játszható társaik népszerűségének, mint például a World Of Warcraft. Ez év elején ez megváltozni látszik; a megjelent Elder Scrolls IV: Oblivion hatalmas siker lett. Az egyjátékos RPG műfaj hirtelen életre kelt, ez jó hír az olyan játékoknak, mint a Gothic 3, de nem lenne értelme ez utóbbit az Oblivion klónjának tekinteni, hiszen a Gothic ezen része, egy ötéves sorozat következő része. Mégis nehéz nem összehasonlítani a kettőt.

Bővebben...

Kapcsolatok a Gothic világa és a valódi világ között

Egy cikk arról, hogy milyen párhuzamok húzhatók a Gothic történelme, emberi- és hitvilága valamint a valódi, földi világ között.

Nos, bevezetésképpen nincs mit írnom, hisz szerintem mindenki ismeri a Piranha Bytes Gothic sorozatát. A történetét annak az embernek, kinek nincs neve, múltja, s csak rajtunk múlik, hogy milyen sors vár rá a jövőben. Vele most nem kívánok foglalkozni, ehelyett inkább egy-két fontosabb párhuzamot mutatnék a Gothic világa és a mi földi, valódi világunk között.

Bővebben...

Első tapasztalatok

Amikor elkezdtem játszani a Gothic 3-mal, egyszerre nyűgözött le és okozott csalódást. A játék az előző részek hagyományait követi, de sokkal jobb, összetettebb lett, mint az elődei. A grafikára nem lehet panasz, de szomorúan vettem tudomásul, hogy egy bivalyerős gép kell hozzá.

Egy idő után megszoktam, hogy néha bizony kicsit döcög a grafika (főleg városokban), de utána lett igazán élvezetes a játék! Valahogy árad a Gothic hangulat az egészből, nem is vitás.

Bővebben...

Gothic3 információ összegzés

Ahogy a Gothic 3 kezdődik

 • Nem, nem szenvedsz hajótörést a Khorinisból Myrtanaba tartó úton.
 • Te és négy barátod (Gorn, Diego, Lester, Milten) Ardea kikötőjébe érkeztek, (a Gothic 3 teljes térképe megtalálható a World of Gothic oldalán).
 • A négy barát a megérkezést követően szétszéled és a saját dolga után néz majd.
 • A karaktered nem lesz teljesen kezdő, képes legyőzni egy orkot például.

Bővebben...

Ki olvas minket?

Oldalainkat 29 vendég és 0 tag böngészi