A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Gothicfan.hu

  • Gothic
  • Gothic 2
  • Gothic 2 Night of the Raven
  • Gothic 3
  • Gothic 3 Forsaken Gods
  • ArcaniA - Gothic 4
  • Risen
  • Risen2
  • Risen3

2. fejezet: Vissza a Bányavölgybe

Győződj meg róla, hogy minden küldetést megcsináltál, amit tudtál, és az sem árt, ha a térképet is teljesen bejártad. Beállítottságtól függően valószínűleg lesz ugyan néhány szörny, akit nem fogsz tudni megverni (pl. a csontvázaknak legalább a fele), de minél többet megölsz, annál fejlettebb lesz a karaktered.

Beszélj a tanácsházán Lord Hagennel. Kérdezz meg tőle mindent, amit lehet, és máris kezdődik a második fejezet. Ebben a fejezetben a fő küldetés a 'Bizonyíték', ezt a fejezet végén találod.

Mielőtt bármit csinálsz, menj vissza arra a helyre, amit az első fejezetben megjegyeztél (az első csapat banditánál, ahol a képedet is találtad). Öld meg a varánokat, és a fennsík magasabbik oldalán, a fák között találsz egy amulettet. Zsoldossal +15 Életerő amulettet, Milíciával +15 Ügyesség amulettet fogsz itt találni.

Vedd fel a küldetéseket, amiket ebben a fejezetben lehet, majd irány a hágó. Ha nagyon tápos vagy, akkor megpróbálhatsz a hágón átkelni úgy, hogy megölöd az orkokat. Ha mégsem sikerül (ez a valószínűbb Smile ), akkor a hágó elején (az első és a második kanyar között, a fiatal farkasok után) lesz egy járat balra, ezen kikerülheted az orkokat.

A Night of the Ravenben igyekezz minél hamarább átlépni a második fejezetbe, ne töltsd az időt vadászattal. (Azért kérem ne kapkodjunk annyira. A Khorinis-sziget nyugati erdőségét egyelőre kerüljük el, de pl. mielőtt elindulunk a Bányavölgybe, a város déli bejárata melletti kis erdőt kipucolhatjuk [van itt pár ragadozó, farkas, vérlégy rakásszám, egy árnyékfutó, pár goblin, no meg egy Ork felderítő. Ezután bemehetünk a szurdokba, amiből a tenger felé nézve látszik a lovagok hajójának két főárboca], vagy megölhetjük Gaannak a szörnyét. Ez már csak azért is jó, mert a szurdokban újabb banditákat fogunk találni, ha visszajöttünk a Bányavölgyből és még mielőtt komolyabb feladatokat vállalnánk, beszélünk Malethszal az eltűnt sétabotjáról... A.) Ez nem csak Jahrkendarra való korai bekerülés miatt fontos: ha átértsz a Bányavölgybe Engortól megveheted a nehéz milícia páncélt, de ha nem milíciával vagy akkor fuss egyből Gestathhoz és tanuld meg tőle a rákok páncéllemezeinek eltávolítását. A két említett páncél fegyver és íjvédelme egyforma. A mester párbajkard a régi démontorony első emeletén található egy polcon. Menj ide pl. egy tűzeső varázstekerccsel, és már tied is az a fegyver, aminél jobbat még két fejezetig biztos nem tudsz megfogni. Ahhoz hogy meg tudd fogni 60-as ügyesség kell, de 120-at sebez. Arra azonban ügyelj, hogy a fegyver sebzése ugyanúgy az erőtől függ mint a többi fegyvernél, tehát erőre érdemes Tp-t költeni. (Mégegyszer megjegyzem: nem kell úgy rohanni Jahrkendarra. Semmi rossz nem történik, ha minden feladatot megcsinálunk, amit csak lehet. Végül is még ott van erre a 3. fejezet is! Smile A.)

 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi