A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Gothicfan.hu

  • Gothic
  • Gothic 2
  • Gothic 2 Night of the Raven
  • Gothic 3
  • Gothic 3 Forsaken Gods
  • ArcaniA - Gothic 4
  • Risen
  • Risen2
  • Risen3

Silden

Silden térképe

 

Egyesítsd Myrtanát - Unite Myrtana
Amikor magához tér a Hős Sildenben, ott ücsörög mellette Anog. Dumcsizni kezdenek. Lemegy a jól bevált "hány napot aludtam", meg "hova lett a cuccom" kérdéskör (abban már nagy gyakorlatot szereztek, hogyan magyarázzák meg, hogy kezdhet szinte mindent az alapoktól a Hős... Smile ), rátérnek a lényegre. Mi folyik most Myrtanában? A párbeszéd végére felmerül a játék első küldetése, amit utolsóként tudsz teljesíteni. Talán a legegyszerűbb küldetéscím ebben a játékban, de a legnehezebb elérni. Hosszú küldetések során jutsz el majd a végkifejletig, amikor végre azt látod zöld betűkkel kiírva: "Sikeres: Egyesítsd Myrtanát". Akkor hát essünk neki!

 

Szerezz 5 ajánlólevelet! - Get five letter of recommendation for Anog.
Ebben a küldetésben 5 db kézzel írt ajánló levelet kell szerezni Anognak. Ezt a küldetést úgy oldhatod meg hogy segítesz az embereknek Sildenben és Geldernben. A következő küldetésekből 5-öt meg kell csinálni, de a többit is teljesítheted:

 

Szerezz néhány emésztetlen tűzcsalánt! - Get seven undigested fire nattle for Cornelius.
Ezt a küldetést Cornelius adja, őt ott találjuk ahol az alap játékban a rabszolga tábor volt, ebben a küldetésben a dögevők gyomrából kell kiszedni 7 db emésztetlen tűz csalánt. Menjünk ki a város északi kapujánál és a bal oldali folyót kövessük észak felé és bele botlunk ezekbe a dögevőkbe. Utána menjünk vissza Corneliushoz és kapunk tőle egy ajánlólevelet.

 

Ölj meg tíz tehenet a másik csordából. - Kill the 10 cow of another cowherd.
Ezt a küldetést Jurgen adja, őt a halász házaknál a kerítés sarkában találjuk. Ennél a küldetésnél meg kell ölni Tahberts tehenei közül tízet. Corneliustól jobbra már lehet látni a teheneket a város falánál (előttük áll vagy ül Tahbert), de a város északi kijáratánál is vannak ilyen tehenek. Kinyírjuk őket, elújságoljuk Jurgenek és van egy ajánlólevelünk.

 

Lopd el az amulettet Dylantől! - Steal the amulet from Dylan.
Ezt a küldetést Meryl adja. Őt az aréna körül találjuk. Ebben a küldetésben el kell lopnunk Dylantól egy amulettet. Dylannel Geldernben fogunk találkozni, és ha már megtanultuk a zsebmetszést (igen, megint meg kell tanulni!) csak el kell lopnunk tőle az amulettet, és ezt elvinni Merylnek, hogy tőle is kapjunk egy ajánlólevelet.

Tipp: ha nem tudod még a zsebmetszést, semmi gond, van egy ennél sokkal humánusabb megoldás is, amit a gelderni küldetéseknél írtunk le.

 

Barnabás nem fizette ki a járandóságát. - Barnabas hasn't pay his dues.
Ezt a küldetést Antontól kapjuk, őt a halász házak körzeténél találjuk egy házban. Az a küldetésünk hogy Barnabasból verjük ki a pénzét. Összeverjük őt, utána már odaadja a pénzt, amit elviszünk Antonnak és kapunk egy ajánlólevelet és egy kis aranyat.

 

Vigyázz Antonra! - Watch out for Anton!
Az előző küldetésnek van egy alternatívája: Barnabás ugye nem akaródzik kifizetni a tartozását és felajánl egy másik lehetőséget. Ad nekünk egy Amnézia tekercset, amivel visszamegyünk Antonhoz, leverjük a fogadóst, elvesszük a pénzét, majd használjuk a tekercset és kifizetjük Antonnak Barnabás tartozását. Ez csak akkor teljesül, ha ebben a sorrendben végigcsinálunk mindent. Ugyanis a tekercs felhasználásakor oldódik meg a küldetés. Ezután visszamegyünk Barnabáshoz, ad nekünk egy ajánlólevelet, ám ezt rögtön felismeri Anog, hogy Barnabás adta és nem is fogadja el. Ezután még meglátogathatjuk Barnabást a pénzünkért, no meg egy adag verésért. Smile

 

Találd meg, hogy ki eteti a madarakat Oelk házának tetején... - Find who feeding birds on Oelk's roof...
Ezt a küldetést Oelk adja, és az lesz a dolgunk hogy állítsuk meg a madárembert. Oelket is a halászházak környékén találjuk a parton. A madaras embert Silden melletti erdőben találjuk. Menjünk ki a déli bejáraton, menjünk át a hídon, majd előre egy kicsit az úton, és forduljunk el jobbra. Menjünk néhány métert az erdő felé és ott lesz a madár ember a régi favágó táborhelynél. Beszéljünk vele aztán verjük meg és gyerünk vissza Oelkhez, ad egy ajánlólevelet.

Tipp: egy kis szórakozás, ha a ház előtt álló taliga segítségével felmászol a tetőre és levágod a tetőn ücsörgő sirályokat.

 

Vidd Anton feleségét Anoghoz! - Bring Anton's wife to Anog.
Miután megvan az 5 ajánlólevél, végre beszélhetsz Anoggal normálisan. Rögtön bedobod a témát, hogy az Anton nevű fogadós segít az orkoknak. Ekkor Anog azt mondja, vidd el hozzá Anton feleségét, Isabelle-t, hogy kihallgathassa. Isabelle-t ott hátul a halász házak körzetében találjuk, a térképen jelöltem. Beszéljünk vele,és követni fog. Vigyük őt Anoghoz és kész. Pár másodperc után szólítsuk meg ismét Anogot és ekkor adja a következő küldetést.

 

Öld meg Antont! - Kill Anton.
Ebben a küldetésben meg kell ölnünk Antont. Anton az fickó, aki azt a küldetést adta, hogy verjük meg Barnabas-t. Menjünk Antonhoz és beszéljünk vele, utána pedig vágjuk őt le, aztán beszéljünk Anogal. Anog ezután újabb küldetéssel ajándékoz meg minket.

 

Vidd vissza Anton feleségét Antonhoz! - Take back Anton's wife to Anton.
Beszéljünk Isabelle-lel, aki most ugye itt van Anoggal (általában a könyvespolcot böngészi) és vigyük őt vissza Anton házába és kész. Aztán beszélnünk kell Anoggal, mire ő - nagy meglepetésünkre - újabb küldetést ad.

 

Menj Inoghoz és vidd el Anoghoz! - Go to Inog and Bring him to Anog.
Ebben a küldetésben el kell menünk Geldernbe és beszélnünk kell Inoggal. Ő a trónteremben tartózkodik, mint Geldern vezetője. El kell vinnünk Inogot Anoghoz, de ez nem lesz egyszerű, mert előtte még Inog a nyakunkba zúdít egy csomó küldetést. És ha végre megoldottuk mindet... útközben találkozni fogunk pár farkassal akik megtámadnak. Levágjuk, mehetünk tovább.

 

Kérd meg Gornt, hogy küldjön segítséget Geldernnek - Ask Gorn to send help to Geldern
Miután végre Inog hajlandó eljönni velünk Anoghoz, Anog újabb feladatot sóz ránk. Illetve két feladat közül kell választanunk, rajtunk múlik hogy melyik mellett döntünk. Ez az egyik küldetés, a másik pedig az alábbi. Ennél a küldetésnél beszélnünk kell Gornnal, hogy küldjön segítséget Geldernek. Gorn Gothában van, a város legfelső részében, a jobb oldalon lévő legnagyobb házban, a trónteremben. De nem lesz könnyű odajutni, mivel a kapuőr nem akar majd beengedni. Ez is egy külön kis küldetés, hogy átjussunk rajta.

 

Kérd meg Thorust, hogy állítsa le a Geldern elleni támadásokat. - Ask Thorus to stop raids on Geldern
Ha Thorus oldalán akarjuk végigvinni a játékot, semmiféleképpen ne foglalkozzunk a Gotha belső várát őrző fickóval, vagy ha már beszélünk vele, ne fizessük ki a kapupénzt. Az esetleges "bukást" elkerülendő a legegyszerűbb, ha beszélsz mindjárt Thorusszal és nekiállsz az általa kiadott feladatok elvégzésének...

 

Harcolj a kezdőkkel az arénában. - Fight the novice in the arena.
Ha beszélünk Oberttal, akkor elmondja az arénaharc szabályait. Nem sokban különböznek az alapjátékban megszokottaktól. Itt felsorolja, kikkel kell majd megküzdened, s ezután már elég szószátyár lesz velünk. Ebben a küldetésben meg kell vernünk az arénában Silden kezdő harcosát, Griswaldot. Az aréna tulajdonos beküldi őt az arénába mikor mondjuk neki hogy harcolni akarunk. Ha levertük (könnyen lehet, hogy elfut ijedtében, de attól még győzelemnek számít), menjünk vissza Oberthoz, mire ő automatikusan megszólít minket és a jutalommal együtt beküldi a következő ellenfelet.

 

Harcolj a harcosokkal az arénában. - Fight the warrior in the arena.
A harcost, Rittet kell megvernünk az arénában, ugyan azt kell tennünk mint az előzőnél. Ismét automatikusan megkapjuk a következő ellenfelet.

 

Harcolj az elit harcosokkal az arénában. - Fight the elite warrior in the arena.
Teljesen ugyan azt kell tennünk mint az előző két küldinél. Ugyan amikor először beszél velünk az aréna harcokról, a felsorolásban "Evert" szerepel, ne lepődj meg, ha egy Ngaio nevű csávó kocog le a harctérre. Ha ezzel is végeztünk, akkor az aréna főnök már meg se szólal, csak hozzánk vág 4 gyógyitalt.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 11 vendég és 0 tag böngészi