A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Gothicfan.hu

  • Gothic
  • Gothic 2
  • Gothic 2 Night of the Raven
  • Gothic 3
  • Gothic 3 Forsaken Gods
  • ArcaniA - Gothic 4
  • Risen
  • Risen2
  • Risen3

Széthasított Szűz

Klikk a nagyításhoz

Üdvözöllek a "Széthasított Szűz" fogadóban!

Széthasított Szűz fogadó felülnézetből

Hamarosan a Gothic 4 világáról szóló rövid történeteket találsz itt. Ezekben olvashatsz majd a városokról, s a bennük lakó emberekről, eseményekről, melyek igazak, vagy épp csak szóbeszéd. Történetek, amiket az ember egy kocsmában szokott hallani. Ezeket az adomákat közvetlenül a fejlesztők közlik majd le rendszeres időközönként, különböző oldalakon a Gothic 4 piacra dobásáig. Minden egyes történethez itt megtalálod majd a fordítást.

Ha eredeti nyelven akarod elolvasni, látogass el a World of Gothic oldalára.

 

Széthasított Szűz egy pajzsonA Széthasított Szűz

A Széthasított Szűz egy fogadó Dél-Stewarkban. A kocsma az ork erdő szélén áll, ahol a régi, Stewarkot keletre Setariffal, délre Tooshooval összekötő kereskedelmi utak összefutnak egy elágazásban. Ha egy vendég az emeletről kinéz az ablakon, vagy kiles a rothadó szálfa kerítés résein át, nem csak a sötét erdőre nyílik jó kilátás, hanem az Argaan nyugati partjait ostromló, örvénylő tengerre is.

A Széthasított Szűz kocsmárosnéjának neve Murdra. Testes, tömzsi, mogorva és goromba; középkorú asszonyság, az a fajta, akivel nem szívesen fut össze az ember. Egy napon, amikor a Szüzet még a Szántóvető Pihenőjének hívták - mely nevet a férje adta, Murdra pedig szívből utálta - az asszony egy kavicsmezőn haladt át a Vér Völgye mögött. A kövek között észrevett egy ősi, viharvert szobrocskát. A mintázata régen lekopott már - az egyetlen, ami tisztán kivehető volt, hogy ez egy nő, akinek kettéhasadt a feje. Miután egy ideig méricskélte a szobrot, Murdra egy jelenést látott: ez egy szűz volt, akinek a fejét egy fejszével kettéhasították. Ez biztosan becsalogat néhány vendéget - gondolta Murdra, majd visszaindult a fogadó elhatározván, hogy a Szántóvetőt Beliarhoz száműzi mindörökre. Jó kis szócsatát követően a férje megadta magát (egyébként is kit érdekel, mit gondol az öreg) és a fogadó hamarosan megkapta igazi nevét - legalábbis Murdra szerint.

 

Fejezetek:

Széthasított Szűz szobrocska

 

A Gothic3.hu/GothicFan.hu sajátjának tekinthető fejezet:

 

Fordította: Ardea

 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi