A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Gothicfan.hu

  • Gothic
  • Gothic 2
  • Gothic 2 Night of the Raven
  • Gothic 3
  • Gothic 3 Forsaken Gods
  • ArcaniA - Gothic 4
  • Risen
  • Risen2
  • Risen3

1. fejezet: Az elfeledett sziget

1. fejezet: Az elfeledett sziget

 

Egyedül és elhagyatva - Alone and abandoned "KALANDOR"
Miután Sara előre küld minket, egyúttal ezt a küldetést is megkapjuk és megkezdődik az 1. fejezet. Ez lényegében az előző kiegészítése. Tovább kell mennünk az észak felé vezető meredek, kanyargós ösvényen. Természetesen mindent járjunk be ezen a kis fennsíkon és az út mentén, szedjünk össze minden növényt (különös tekintettel a következőkre: Druida bürök, Kalandorkedv, Tündér sipka, Ogre gyökér, Mana gyökér, Gyógygyökér és a Hős koronája!). Egy beugróban belebotlunk egy templomba. Ha a bejárattal szemben lévő sziklafal mellett megyünk egy kicsit, egy sírnál találunk egy kis kerek pajzsot is. A templomban vár ránk egy rejtett csapda, ahol megküzdhetünk egy sírmollyal.
Ha először játsszuk ezt a játékot és kijutunk a templomból, akkor elnyerjük a KALANDOR címet!
Tovább kell mennünk az ösvényen, s térjünk be a következő utunkba eső házba. Itt találkozunk Jannal. Szólhatunk neki Saráról. Vagy tovább mehetünk az úton jobbra, ahol lejjebb egy kis tanyát találunk. E tanya vezetője Tellur. Ha Jannak nem szóltunk a lányról, neki megtehetjük. Na, miután valakit megkértünk, hogy helyezze biztonságba Sarát, akár vissza is kocoghatunk a lányhoz. Amint elmeséltük neki, miket tudtunk meg és hogy majd érte fognak jönni és magukkal viszik jobb helyre, a küldetés megoldódik.

 

Faranga térképe - egyszerű változat

 

Szerezz magadnak egy valamirevaló fegyvert - Get yourself a decent weapon "TÉRKÉPÉSZ"
Ha minden igaz és valóban benézünk az első utunkba eső elhagyottnak tűnő házba, miután Sarától eljöttünk, akkor találkoznunk kell Jannal. Egy rövid beszélgetés után javasolja, hogy mielőtt bármit teszünk, kerítsünk magunknak egy tisztességes fegyvert, mert anélkül a környéken nem sokra megyünk. Ha hamar le akarjuk zárni a dolgot, akkor kutassuk át a házat, szedjünk össze mindent, s fosszuk ki az emeleten lévő ládát is. Abban lesz a kard, ami a feladat teljesítéséhez kell. Ha ez megvan, menjünk vissza és beszéljünk megint Jannal.
Megjegyzés: ebben a bizonyos ládából kerül elő a játék első - elég kezdetleges - térképe is, ami több a semminél, ha tájékozódásról van szó.

 

Kövesd Jant a tanoncok keleten lévő tanyájára - Follow Jan to the novices' farm in the east "ÍJÁSZ"
Miután szereztünk fegyvert, egy csomó kérdést feltehetünk Jannak, aki készséggel felelget majd rájuk. Illetve megkérhetjük a kedves banditát, hogy mutassa meg az utat a Kikötővárosba. Ez azért fontos, mert minden kísérgetős küldetés, ahol minket visznek valahová, tapasztalati pontot ad! Ahol valakit felkérünk, hogy jöjjön velünk segíteni, itt nem jár xp. Tehát amikor ez a kérés elhangzik, Jan elindul a háztól kelet felé az úton. Kövessük. Nem messze innen meg is fog állni és megmutatja a völgyben lévő kis tanyát, hogy onnan kérjünk segítséget, ha a városba akarunk jutni.
Megjegyzés: mikor a háztól elindulunk Jan után, esetleg felugrálhatunk az út jobb oldalán kimagasló sziklatömbre. Itt ugyanis megtalálhatjuk a játék első íját, egy rövid íjat kellő munícióval. Ha valaki először játssza a játékot, ekkor megkaphatja az ÍJÁSZ címet.

 

Kövesd Jant nyugatra - Follow Jan to the west
Megkérhetjük Jant arra is, hogy mutassa meg az utat a táborukhoz. Ekkor elindul nyugat felé az ösvényen. Kövessük. Először azonban az elágazástól nem messze található romot mutatja meg nekünk. Felhívja a figyelmünket, hogy ennél a romnál már őrt állnak a Fehér Köpenyesek és nem célszerű a közelükbe menni - legalábbis egyelőre - mert elkapnak és a Monostorba hurcolnak. Eddig tart ez a "küldetés".

 

Kövesd Jant tovább nyugatra - Follow Jan farther to the west
Kérjünk további kalauzolást, s ő készséggel tovább kísér minket az úton. A táborhoz vezető közvetlen út elején azonban utunkra bocsát minket azzal, hogy vigyázzunk a vadászokkal, mert mindig mással akarják elvégeztetni a munkát. Ez így is lesz, de az egy másik feladat. Smile
Megjegyzés: mielőtt megkérjük Jant, hogy kísérgessen minket, le lehet pucolni az utat az ilyen-olyan kisebb szörnyektől, mint a vaddisznók, farkasok és tüskés patkányok.

 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 21 vendég és 0 tag böngészi