A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Gothicfan.hu

 • Gothic
 • Gothic 2
 • Gothic 2 Night of the Raven
 • Gothic 3
 • Gothic 3 Forsaken Gods
 • ArcaniA - Gothic 4
 • Risen
 • Risen2
 • Risen3

2. fejezet: Az Inkvizítor terve

2. fejezet: Az Inkvizítor terve

 

Találd meg az arany kristály korongokat - Find the golden crystal disks
Ez a küldetés akkor lép életbe, amikor valamelyik vezér személyiségtől (Mendoza/Don Esteban) megkapjuk a feladatot, hogy gyűjtsük össze számukra a Kristály korongokat. Ez a küldetés adja a gerincet mindazon kalandokhoz, melynek során szert teszünk az 5 darab arany kristály korongra. Az 5 kristály korong helye:

 1. A Cyrusnál lévő hibás darab, amit Eldric druidával meg kell javíttatni
 2. A Severintől ellopott korong, amit aztán a Gyrgernél találunk meg
 3. Személyesen a Dontól kapjuk meg, ha szavunkat adjuk az Inkvizíció nevében, hogy kifoszthatják azokat a templomokat, amiket eddig elfoglaltak.
 4. A Don tanácsát követően, aki megbízta a Kincsvadászokat a Keleti templom átkutatásával, a Keleti templomban fogjuk megtalálni a korongot egy gyík papnál
 5. Vasszakáll nagy kincses ládájában, amit végül Romanov utasítására kell kinyitnunk.

Ez leírva rövidnek hangzik, de valójában ez a főszál, s eköré épül az összes további küldetés - néhánytól eltekintve. Az, hogy kinek adjuk át őket, attól függ, melyik oldalt választottuk. A küldetést abban a pillanatban teljesítettük, amint a birtokunkba kerül az utolsó Kristály korong is.

 

Faranga térképe

 

Kristály korongok az Inkvizítornak - Crystal disks for the Inquisitor
A hegy gyomrába nyíló kapunál állva megkérdezzük, hogyan lehet kinyitni a kaput. Mendoza ekkor hosszasan kifejti, hogy ehhez kristály korongok kellenek, méghozzá 5 darab. Amit Cyrus mesternek felhoztunk Severintől, az volt erre a bizonyíték, de az sérült volt. Tehát ennek a küldetésnek az a lényege, hogy hozzuk el Mendozának mind az öt kristály korongot működőképes állapotban. Ha az öt kristály korongot átadjuk az Inkvizítornak, már csak néhány lépés választ el minket a 3. fejezettől.

 

Cyrus késik - Cyrus is late
Amikor Mendoza a törött korongról beszél, elmondja azt is, hogy odaadta Cyrusnak, vigye el Eldricnek, a druidának. Ő ugyanis sokat tanulmányozta a romokat, s valószínűleg megvan a tudása ahhoz, hogy megjavítsa a korongot. Azonban Cyrus még nem tért vissza, pedig már jó ideje annak, hogy távozott. Meg kell néznünk, mi történt vele. A mágus ott fog ácsorogni Eldric kunyhója előtt, s arra vár, hogy a druida előkerüljön, merthogy nincs a kunyhójában. Ezzel ezt a küldetést letudtuk, de folytatása lesz még.

 

Hol az aranyszállítmány? - Where is the golden delivery?
Amikor Mendoza megpróbálja összeszedni, hol kezdhetnénk a korongok utáni keresést, számításba veszi, hogy ha Severin már talált egy korongot, akkor találhatott még egyet is. Tehát próba szerencse, meg kell kérdeznünk Severint Tilda tanyáján. Ha rákérdeztünk a dologra, ezzel végeztünk, de ekkor kezdődik csak az igazi móka! Smile

 

A Rúna mágia első pecsétje - The first seal of rune magic
Miután megkaptuk a Mágus beavatásunkat, menjünk Ignatius. Ő ezután megtanítja nekünk a Tűz kristály használatát, és - ami most a lényeg - a Rúna mágia különböző pecsétjeit is tőle tanulhatjuk meg. Az Első Rúna pecsét megtanulása 5 tanuláspontba kerül és elsajátításához 50 Bölcsesség pont szükséges. Ezután képesek leszünk használni magukat a Rúnákat, tehát nem lesz szükség varázstekercsek gyártására.

 

A Rúna mágia második pecsétje - The second seal of rune magic
Ha összegyűlt 100 Bölcsesség pontunk, akkor mágusként megtanulhatjuk a 2. szintű pecsétek használatát. Miután Ignatius megvizsgál minket és elég bölcsnek talál, megkapjuk a beavatást és a küldetésnek vége is.

 

A Rúna mágia harmadik pecsétje - The third seal of rune magic
Ehhez 150 Bölcsesség pont szükségeltetik. Ha ez megvan, akkor kérhetjük a következő beavatásunkat Ignatius mestertől. Amikor megkapjuk, a küldetés kész.

 

A Rúna mágia negyedik pecsétje - The fourth seal of rune magic "RÚNAMESTER"
A játék vége felé, valószínűleg a 4. fejezetben az utolsó kőtáblákkal elérhetjük a 200 Bölcsesség pontot. Még néhány kőtáblát fogunk találni, de azok már nem hatnak. A lényeg, hogy miután elérjük ezt a szintet, kérhetjük az utolsó beavatást is Ignatius mestertől. Ha megkapjuk, kész a küldetés és nem is lesz ennél magasabb szintű pecsét.

 

A mágikus lövedék - The magic bullet
Miután Ignatius mesternek szóltunk, hogy készen állunk a Kristály mágia behatóbb tanulmányozására, elmondja, hogy ő a Tűz kristály kezelését tanítja, Vitus mester a Mágikus lövedéket, Pallas mester pedig a Fagy kristály mágiáját mutatja meg nekünk. Ezt a küldetést Vitus mestertől kapjuk. Hát ugye a Tűz kristályt már megszereztük. És ha alaposan átkutattuk a Könyvtár minden zugát, akkor a Mágikus kristálynak is nálunk kell lennie. Ha még nincs, akkor irány a Könyvtár, a nagy csarnok túlsó vége, meghúzni a bal oldali gyűrűt, levágni a csontit és kipakolni a rejtett helyiségben lévő ládát. Ott van a keresett kristály. Adjuk le a drótot Vitusnak, aki mostantól e téren képezhet minket tovább.

 

A fagykristály - The frost crystal
Mint tudjuk, a Fagy kristály kezelését Pallas mestertől tanulhatjuk meg. Csakhogy neki nincs túl sok ideje, mivel neki első a közösség. Ezért csak akkor segít nekünk, ha mi is segítünk a közösségnek. Először is 1.000 aranyat kér. Ám ha ezt túl drágának találjuk, hozhatunk neki egy-két apróságot "költségcsökkentő" tényezőnek. Ezek pedig: egy zsombéklakó fagyos szíve és egy kis zafír. Ezután már csupán 500 aranyat fog kérni. "Bagatell". De ha ezt a fajta mágiát akarjuk tanulni, bizony muszáj meghoznunk ezt az áldozatot. Ha megadtuk Pallasnak, ami a közösségé, kész a küldetés, lehet okosodni.

 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 23 vendég és 0 tag böngészi