A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Gothicfan.hu

  • Gothic
  • Gothic 2
  • Gothic 2 Night of the Raven
  • Gothic 3
  • Gothic 3 Forsaken Gods
  • ArcaniA - Gothic 4
  • Risen
  • Risen2
  • Risen3

Tudnivalók

Céhek

Őrzők és mágusok szigete

Az Őrzők céhe
A Risen 3 borongós világában az utolsó mágusok és hűséges őrzőik sötét veszéllyel néznek szembe. A mágusok egykor büszke és elit rendje királyok tanácsadója volt. Mostanra az Inkvizíció törvényen kívül helyezte őket és visszavonult életet élnek Taranis mennydörgő szigetén. Ahogy a Risen 3 hőse, a játékos is csatlakozhat az Őrzők céhéhez, hogy megvédje és támogassa a mágusokat, valamint hogy megtanulja a "kristálymágia" erős varázslatait.
A mágusok bölcs emberek ősi köre, kik a mágia titkait kutatják. Egy a Taranis hegyei között megbúvó hatalmas apátságba száműzve folytatják kísérleteiket, hogy olyan fegyvert készítsenek, mellyel legyőzhetik a titánokat, és véget vethetnek az állandó veszélynek. Mivel ők nem harcosok, egy hajdani katonákból álló magánhadsereget szerveztek, akikből a hűséges Őrzők váltak. Az Őrzők büszke céh és teljes odaadással támogatják uraik terveit. Ha a játékos csatlakozik az Őrzőkhöz, hasznára válhat a mágiában való képzettség és a kristálymágia ereje, miközben páncélt és kardvívó kiképzés is kap. A tapasztalt őrzők feljebb léphetnek a céh ranglétráján, s így különleges páncélokhoz, és még erősebb varázslatokhoz juthat.

Forrás: risen3.deepsilver.com

 

Démonvadászok

Démonvadászok
A Risen 3 istenektől elhagyatott, veszedelmes világa a teljes összeomlás szélén áll, népét a sötétségből terjengő rejtélyes veszély fenyegeti. De sötét lovagok ősi meggyőződéstől hajtva csoportokba szerveződnek, és az emberiség legjobb páncéljaival és fegyvereivel szerelkeznek fel. Ők a démonvadászok, kik egykor egy elszánt és kiváltságos kultuszhoz tartoztak, mely az évszázadok során a feledésbe merült...
Démonvadász harc közbenA régi hagyományokat tisztelő démonvadászok Caladorról származnak - a Risen 3 világának északnyugati sziklás partvidékéről. A múltban gazdag vaslelőhely volt ez, és a környékbeli kovácsok elsőrangú képességiekkel nem csak egy pompás erőd megépítését segítették elő, hanem egy fejlett civilizáció kibontakozását is. Az erődítmény hajdan a fejlődést jelképzete, és a fekete-arany épület még mostani, romos állapotában is a védelem erejét árasztja magából.
Ám amint a sötét fenyegetés egyre közeleg, eljött az ideje, hogy a démonvadászok ismét egyesüljenek a világ egykori kulturális hálójában, és új életre keljenek. A legendás démonvadászok új nemzedékét Eldric, a druida alapította meg, s most sorra meggyújtják a mitikus jelzőtüzeket, mely harcba hívja a démonvadászok ősi rendjének tagjait. Eldric parancsnoksága alatt a lovagok felélesztik szunnyadó erejüket, és felfrissítik tudásukat a rúna mágia és varázslatok terén. A képzett démonvadászok mennydörgést zúdíthatnak az ellenségeikre, árnyteremtményeket idézhetnek meg, hogy harcoljanak az oldalukon, és megtámogathatják erejüket a csatában a rúnabőrhöz és rúnapengéhez hasonló varázslatokkal, melyek segítségével még ellenállóbbak és halálosabbak lehetnek.
A céh életmódja szorosan kapcsolódik a természet erejéhez és a föld kincseihez. Rajtuk kívül már csak a Déli-tengerek szigetein élő bennszülöttek kötődnek erősebben a természethez, kik az egész sötét világon a vudu varázslataikról híresek.
A romos erőd nap mint nap emlékezteti a démonvadászokat az elmúlt évtizedekben tanúsított hanyagságukra. Harcra szomjazva most szembeszállnak a sötét veszedelemmel, készen állva, hogy helyrehozzák a múlt hibáit, és hatalmas fejszéikkel, kalapácsaikkal és kardjaikkal visszavágjanak az árnyaknak. Eljött az ideje, hogy visszaállítsák a Vas-öböl és a masszív erőd hajdani dicsőségét, hogy nevük említése ismét félelemmel töltse el ellenségeik szívét.

Forrás: risen3.deepsilver.com

 

Vudu kalóz

Vudu kalózok
A Déli-tengerek egy kis szigetén, a dzsungel meghódította ősi romok között él egy bennszülött törzs, kik őrzik a vudu varázslatok titkát. A törzs tagjai képesek felhasználni a természet kínálta javakat gyógyításra, és az istenek által rájuk hagyott tudást ellenfeleik megtámadására. Hihetetlen képességeik ellenére mégis alapvetően békés, zárkózott életet élnek. Az egyetlen kapcsolatot a külvilággal a kalózok jelentik számukra, akik egy ideje az ő szigetükön rendezkedtek be. Üzletelnek velük (többnyire vizet vesznek tőlük), és távol tartják a többi embert a szigettől.
A törzs szigorú szabályok szerint él, ezért nagyon nehéz a bizalmukba férkőzni. Ha azonban valakinek sikerül, és úgy dönt, hogy csatlakozik hozzájuk, akkor beavatást nyer a vudu misztikus világába: tanulhat támadó és gyengítő varázslatokat, elsajátíthatja az alkímia és az amulett készítés művészetét (ezt egyébkén azok is megtehetik, akik nem válnak a törzs tagjaivá). Ezzel a döntéssel nem csak a bennszülöttek tiszteletét váltja ki, hanem egyúttal a kalózok is elfogadják, és támogatják hajójukkal és fegyverzetükkel.
Amit a vudu varázslatokkal nem lehet elintézni, az elvégezhető a karddal és a pisztollyal, melyekkel a játékos itt megtanulhat mesterien bánni. Képes lesz észrevenni olyan rejtett kincseket, amiket a többi céh tagjai nem láthatnak meg, és szert tehet olyan trükkökre, amikre sehol máshol.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 18 vendég és 0 tag böngészi