A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Gothicfan.hu

  • Gothic
  • Gothic 2
  • Gothic 2 Night of the Raven
  • Gothic 3
  • Gothic 3 Forsaken Gods
  • ArcaniA - Gothic 4
  • Risen
  • Risen2
  • Risen3

Trelis

Trelis térképe

 

Teleportkő: A térképen a teleporkövet a templomhoz jelöltem, mert a templom alatti járatban található. Az Enhanced Editionben azonban a teleportkövet Trelis régi kincstárában lehet megtalálni!!!

 

Geoff ajánlatot adott fiai megvásárlására. - Father give offer to buy his sons.
Ezt a küldetést Geoff adja. Őt úgy találjuk meg ha kijövünk Trelis északi bejáratánál elfordulunk balra és a nagy dombon lévő farmra felmegyünk (vagy ha Geldern felől a folyó partján végigcaplatva érkezünk, akkor még a város előtt lesz). Azt akarja hogy vegyük meg az egyik fiát. Hogyha megvesszük kész is a küldetés.

 

Az idősebb fiú elvisz téged a Trelis mögötti ősi városba. - Elder son take player to the old city are behind Trelis.
Két fiú közül választhatunk, vagy az idősebb vagy a fiatalabb fiút vehetjük meg. Ha az idősebb fiút vesszük meg, beszéljünk vele és kövessük őt. Levisz minket a farm alatti barlangba pár bandita közé és megpróbál minket megölni. Végezzünk vele a banditákkal együtt és kész a küldetés.

 

A fiatalabb fiú elvisz az erdőbe, ahol megmutatja az orkok titkos kincsét. - Younger son take player to the forest behind Trelis.
Ha a fiatalabbik fiút választjuk, akkor vele kell beszélnünk és ő adja ezt a küldetést. Hunfrid arról számol be, hogy szokott látni néhány orkot az erdőben sétálni és meggyőződése, hogy ott aranyat rejtenek el. Kövessük hát, és elvezet minket a farmtól nem messze, a Geldernbe vezető parti út mentén lévő ládákhoz. Itt orkok állnak majd és normális esetben megtámadnak minket. Ha azonban már előre kinyitottad a ládákat, akkor nem történik semmi (bár ez sztem csak bug).

 

Harcolj a kezdőkkel az arénában. - Fight the novice in the arena.
Na, hát most már Trelisnek is van arénája. A várost kibővítették, mert a várfalon kívülre is jópár házat felhúztak, no meg az ominózus Beliar templomot is. Az arénát Trelis dél-keleti oldalán lehet megtalálni a tengerpart felé menet. Az aréna főnök, egy Steiner nevű ork (aki egyébként az alapjátékból Kan emlékezetes szövegét nyomatja folyamatosan) végighadarja, hogy kikkel kell megverekedned, hogy te lehess az aréna bajnoka. Először Harmannal kell kiállnod. Verd meg, menj vissza Steinerhez.

 

Harcolj a harcosokkal az arénában. - Fight the warrior in the arena.
A következő ellenfél Lewis. Megver, vissza Steinerhez.

 

Harcolj az elit harcosokkal az arénában. - Fight the elite warrior in the arena.
Az utolsó, a nagyszájú Drud. Tanítsd móresre, hogy ne legyen kedve többet kekeckedni veled. Ezután már csak 4 gyógyitalt kapsz az aréna főnöktől.

 

Thorus meggyőzése érdekében dolgozz együtt Oschsal - In order to convince Thorus, work together with Osch.
Nos, ha Thorus oldalán kívánjuk végigvinni a játékot, akkor ez lesz az első feladat, amivel megbíz minket. De hát ugye sosem voltunk a szíve csücske, ezért meg kell őt győznünk arról, hogy mellette állunk. Ez a feladat annyiból áll, hogy beszélnünk kell Oschsal (alias Hector). Először azt mondja, nem kell neki segítség, aztán csak rááll a dologra. Ééés ennyi.

 

Vidd az ezredet Kanhoz! - Take the regiment to Kan.
Erhag, Ogit és Urbanus - hármukat kell összeszedni Trelisben és magaddal vinni Monterába, Kan színe elé. Kan ugyanis Thorus tiszteletére ünnepi lakomát rendez és elengedhetetlen, hogy a magas rangú orkok ne vegyenek részt ezen. Nosza, szedjük őket össze. Érdemes Urbanusszal kezdeni, ha éppen fent van a várfalon, nehogy az utánad kocogó orkok valamelyike beakadjon valamibe. Smile Szóval felnyalábolod a triót és elindulsz velük Monterába. Amikor a trelisi templom és a Montera felé egyenesen vezető út kanyarulatához értek, le kell vágni néhány múmiát. Ezután már senki sem áll az utatokba. Add le a drótot Kannak, hogy meghoztad a tiszteket és készen van a küldetés.

 

Vigyél ital és fegyver ellátmányt a táborba! - Take potion and weapon supply to the camp.
Osch bíz meg ezzel a feladattal. A lényege, hogy el kell menni a Montera előtt állomásozó ork táborba, meg kell keresni Kosart, a tábor vezetőjét és átadni neki a cuccokat. Menj vissza, jelentsd Hectornak.

 

Szerezd vissza az ősi varázstárgyat a tárnarák barlangokból! - Recover the ancient artifact from the Minecrawler caves
Miután elvégeztük Osch első feladatát, kapunk tőle egy újabbat. Eszerint a kémei jelezték, hogy a közelben megtalálták Cor Kalom üstjét, ezt kell neki elhoznod. Ez valójában egy amulett, amit a trelisi templom felett lévő barlangban találsz meg néhány tárnarák társaságában. Nosza, menj érte, hozd el neki és boldog lesz. A részéről rendben is vagy.

 

Vidd el Thorus békeajánlatát Gornnak - Take Thorus's eirenicon to Gorn
Miután Monterában végeztél a lóti-futi melókkal és Kan visszaküld Thorushoz néhány holmival, Thorus tovább küld téged Oschhoz. Itt két választásod van, mikor Osch kikéri a véleményedet az orkokról és az emberekről. Ha azt feleled neki, hogy jelenleg az orkok a megbízhatóbbak, akkor kapod ezt a feladatot. Amikor átadtad Thorus békeajánlatát Errolnak, a kapuőrnek kész is a küldetés. Aztán persze majd még lesz egy sor tennivaló, hogy Gorn színe elé kerülhess...

 

Vidd el Osch üzenetét Gornnak - Take the message of Osch to Gorn
Ez az előző küldetés alternatívája. Ha azt feleled, hogy jelenleg az emberek a megbízhatóbbak, akkor pedig ezt a feladatot kapod. A lényege ugyanaz, hiszen ez is akkor lesz készen, ha Thorus békeajánlatát átadod Errolnak, a kapuőrnek Gothában, csak a reakciójuk lesz más az elkövetkező feladatok...

 

Mentsd meg Miltent és vidd vissza épségben Hectorhoz. - Save Milten and escort him safely to Osch.
Ebben a küldetésben ki kell szabadítanunk Miltent Trelis pincéjéből és el kell őt vinnünk Oschhoz. Menjünk Trelis templomába, és keressük meg a lefelé vezető lépcsőt, menjünk le és mielőtt beléphetnénk Milten szobájába, meg kell vernünk a két ork őrt. De akár el is altathatjuk őket amíg beszélünk és kihozzuk Miltent. Miután kiszabadítottuk, vigyük is őt az ásatásokhoz a templomba Oschhoz. Beszéljünk Oschsal és most már mindkettőjüket elvihetjük Gornhoz. (Útközben a Montera felé ívelő kanyarban lesz néhány múmia a tiszteletetekre, de hamar átjuthatunk rajtuk.) Miután beszéltünk Gornal, beszéljünk Miltenel is, kapni fogunk tőle egy küldetést.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 22 vendég és 0 tag böngészi