A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Gothicfan.hu

  • Gothic
  • Gothic 2
  • Gothic 2 Night of the Raven
  • Gothic 3
  • Gothic 3 Forsaken Gods
  • ArcaniA - Gothic 4
  • Risen
  • Risen2
  • Risen3

Gotha

Gotha térképe

 

Vesztegesd meg a kapuőrt - Fizess neki 50.000 aranyat - Bribe the gate keeper pay him 50000 gold.
Ha Gotha legbelső várába akarsz bemenni, akkor Errol, a kapuőr megállít. Kérni fog majd 50.000 aranyat, hogy bemehessünk, mindenképpen fizetnünk kell neki - sajnos. Kipróbáltam azt, hogy egyszerűen össze verem őt és besétálok, de úgy nem lehetett szóba állni Gornal (vagy épp meg se jelent), próbáljátok meg ti is mert lehet hogy nekem csak meg bugosodott a játék. De mindenképpen mentsetek előtte. Na, amikor lefizettük őt dumáljunk Gornnal.

Megjegyzés: ez a küldetés csak arra érvényes, ha Gornhoz jössz először Sildenből és nem Thorus oldalán akarod kezdeni a játékot.

 

Vigyél élelmet a fogoly éhező családjának - Take food to the prisoner's starving family
Ha Thorus oldalán viszed a játékot és Kan foglyát készülsz Gabrielhez vinni, akkor kapod ezt a kérést, miután elvitted Orontiust a családjához és mielőtt tovább vinnéd Gabrielhez. Tehát a dolog lényege, hogy ha viszel kajcsit az asszonynak, akkor Orontius elárul neked egy nagyszerű titkot. Adj 10 zsák búzát Orontius feleségének (búzát például találsz a Montera előtti és melletti farmokon, illetve a Gotha előtt álló torony aljában), s ezután megkapod a fickótól a ládája kulcsát, de a ládája helyét csak akkor árulja el, ha a következő kérését is teljesíted.

 

Szerezz egy kis aranyat a fogoly szegény családjának - Get some gold to the prisoner's poor family
Orontius megkér téged, hogy adj az asszonynak egy kis aranyat. Pontosan 1.000 aranyat kell adni a hölgyeménynek. Ekkor Orontius megadja a láda pontos helyét is: menj Monterából Trelis felé a második leágazáshoz. Ott az útkereszteződéssel szemben lesz egy barlang. A barlangban egy láda (no meg egy fekete troll), amiben ott lapul a világ legcsodásb kardja! És tényleg! Egykezes kard, ami alapból 280-at sebez, s létezik egy párja, amit az Idéző ládájában találsz meg (alapjáték gabonatolvajok mögött barlang, a bejárattól jobb kéz felé visszafelé a sarokban). A kard lényege ugyanis, hogy ismerned kell a Kétpengés harc mestere képzettséget. De ha azt már ismered, ezzel a két karddal igen komoly irtást végezhetsz a nem kívánatos népek között. Smile Orontius szerint: "Egyetlen csapással megölhetsz vele egy Ogrét!" Ez persze enyhe túlzás, de lesz alkalmad kipróbálni, ha már tudod - és akarod - viselni.

 

Gabriel elutasította a fegyverszünet ajánlatot és a fogolyért cserébe aranyat küldött - Gabriel refused the truce offer and send gold in return for the prisoner
Ha végre odajutsz, hogy elviszed Kan foglyát Gabrielhez, akkor is csalódnod kell. Gabriel ugyanis köszöni szépen a foglyot, és hálájához csatol még 2.000 aranyat, de nem kér a fegyverszünetből. Ezt kell megmondanod Kannak. Miután ezt megtetted, a feladat kilőve.

 

A kapuőr elviszi a játékost a börtönbe! - The gate guard takes Player to the prison!
Miután Kantól visszatérsz Thorushoz, majd Osch elküld téged Thorus békeajánlatával Gornhoz, te bejelented Errolnak, hogy Trelisből jöttél, Thorus küldött. Ekkor elveszi tőled a levelet, elviszi Gornnak. Nem kell megvárni, míg elmegy és visszajön, ha gyorsan újra megszólítod, rögtön közli, hogy átadta a leveledet és elvisz a börtönbe. Amikor leértek (a börtön a barlang bejáratához közelebb eső alagút végében van), ezzel a "feladattal" végeztél.

 

Tégy jelentést Ignatiusnak - Report to Ignatius
Hadd örüljön és izguljon a játékos, hát itt is kínálnak neki több lehetőséget a börtönből való kijutásra. Miután leértetek, gyorsan szólítsd meg Errolt. Eldiskuráltok minden jóról, s végül felkínál két lehetőséget: vagy helyteleníted Errol viselkedését, vagy megvásárolsz 1 nap szabadságot magadnak 5.000 aranyért. Ha az elsőt választod, akkor kapod ezt a feladatot. Ekkor fel kell menned a várba Ignatiushoz és jelentkezned kell nála "közmunkára". Ennél a választásnál elvesznek tőled MINDENT!, mivel úgyis rabszolga leszel.

Megjegyzés: Egyébként a holmidat - ha úgy tetszik - magadhoz veheted a Rabok ládájából, ami ott van mindjárt a börtön előtt. Az 1.0.89-es patch esetén a láda simán kinyitható. De hiába lesz nálad mindened, mindenki - még te magad is - úgy fog kezelni, mintha semmi sem lenne nálad, se pénz, se páncél, se fegyver...

 

Szerezz nekem egy kis gyógynövényt - Get me some healing plants
Ignatius azt parancsolja, hogy szedj össze neki 12 gyógynövényt a város melletti hegyek aljából. (Ő ugye arra számít, hogy még nem pucoltad meg a környéket és lesz ott sok goblin, amitől majd te vért izzadsz kard és páncél nélkül...) Szedd össze, vagy adj neki tizenkettőt, ha van nálad.

 

Szerezz nekem egy kis manacserjét - Get me some mana plants
Ignatiusnak 12 manacserjére is szüksége van. Adj neki, vagy szerezz, hadd legyen elégedett a rabszolgájával. Egyébként célszerű a gyógynövényekkel együtt összeszedegetni, hogy ne ugráltathasson annyit. Smile Miközben ezt a küldetést csinálod, menj Garik felé, ő megszólít, beszélgess vele egy kicsit. Ő felajánlja neked, hogy megvásárol Ignatiustól.

 

Keresd meg a szabadságod árát Ignatiusnak! - Earn the price of your freedom for Ignatius
Ha a manacserje szedegetés közben összefutottál Garikkal, akkor Ignatiusnak szólhatsz, hogy Garik meg akar téged vásárolni tőle. Ekkor igen csekély összeget szab meg a szabadságodért - amin persze fel is háborodsz Smile -, mindössze 11 aranyat. Menj vissza Garikhoz. Ekkor kiderül, hogy nincs nála csak 10 arany. Ezt azonban mind neked adja azzal, hogy majd egészítsd ki, ahogy tudod. Ha megvan a 11 arany, menj Ignatiushoz és a küldetés teljesül.

 

Találj egy aranypénzt! - Find a gold coin
Hát ugye Gariknál nincs csak 10 arany és még egyre lenne szükséged. Alapállás, hogy mindenedet elvették és nincs egy vasad sem. Nekiállhatsz kérdezősködni, de csupán egyetlen ember lesz hajlandó megosztani veled 1 aranyat - és ez nem Orontius felesége lesz, akinek korábban már lecsengettél 1.000 aranyat! Hanem Gero lesz a rendes fickó. Őt a táborban találod, az út jobb oldalán (Montera felé menet). Gero automatikusan megszólít, mikor a közelébe érsz és ad neked egy aranyat.

 

Keresd meg a szabadságod árát Ignatiusnak! - Earn the price of your freedom for Ignatius
Ezt azért írtam ide még egyszer, mert - ugyan nem tudom, milyen esetben adja nekünk ezt a küldetést Ignatius - ha leölök kb. 5 tárnarákot, akkor kiírja, hogy ezt a küldetést teljesítettem. Ha tudja valaki a pontos információkat, majd itt is javításra kerül.

 

Vidd ezt az amulettet a táborba - Take this amulet to the camp
Most ugye vissza kell térned Garikhoz, aki ad neked egy amulettet, hogy vidd el Gothardnak a táborba. Hát vidd el neki, s megint gyere vissza Garikhoz. Ekkor beígéri, hogy találkozhatsz Gornnal, de azért ahhoz még kell néhány melót végigcsinálni.

 

Szerezd vissza a fegyveremet Faringból! - Recover my weapon from Faring
Garik még azért ugráltat egy kicsit. El kell menned Faringba és Garik ottani ládájából el kell hoznod a cuccait. Ez a láda rögtön szemben van a kis alagúttal (ahol a teleportkő is van). Kapsz hozzá egy kulcsot is, mert anélkül nem lehetne kinyitni. Szedd ki belőle a fegyvert és irány vissza Garikhoz.

 

Szerezd meg Garik kedvenc íját - Get Garik's favourite bow
Garik csodálkozik, hogy nem volt ott az íja, márpedig neki az is kell. Úgyhogy még azt is elő kell keríteni valahonnan. Úgy véli, valahol a táborban hagyta el. Ott a ládája a tábortűznél. Vedd ki belőle, add neki oda.

 

Képezd ki az első újoncot az arénában - Train the first novice in the arena
Ezután Garik öt újoncát kell letesztelned az ott lévő arénában. A feladathoz ad neked egy rozsdás kardot. Először az elsővel kell megküzdened. Minden harc után jelentést kell tenned Gariknál.

 

Képezd ki a második újoncot az arénában - Train the second novice in the arena
Győzd le a második újoncot is.

 

Képezd ki a harmadik újoncot az arénában - Train the third novice in the arena
Győzd le a harmadik újoncot is.

 

Képezd ki a negyedik újoncot az arénában - Train the fourth novice in the arena
Győzd le a negyedik újoncot is.

 

Képezd ki az utolsó újoncot az arénában - Train the last novice in the arena
Győzd le az utolsó újoncot is. És ha már minden újoncot levertél, Garik üzenetet küld veled Gornnak, mely szerint el akarja hagyni a tábort, mert elvégezte a dolgát. Végre láthatod a fickót. Ad neked 5 mocsári kendert is, amit oda kell adnod majd Errolnak. Irángy Gorn! Gorn még azért visszaküld Garikhoz, hogy még ne menjen el, hanem készítse fel csatára a tábort.

 

Tégy jelentést Raiknak a táborban - Report to Raik in the camp
Ha Errol fenti ajánlatából a másodikat fogadod el, vagyis hogy megveszed a szabadságodat 5.000 aranyért, akkor Errol Raikhoz küld a Gotha előtti táborba. Meg kell őt keresned és bejelentkezni nála.

 

Tájékoztasd a tábort a támadásról - Inform the camp about the attack
Bran, Ian, Lazarus, Linhart és Lennard kapitányt kell tájékoztatni. Ha mindegyiknek szóltál, menj vissza Raikhoz. Ez is kész.

 

Szabadulj meg az ork kémtől! - Get rid of the orc spy
Raik ekkor elárulja neked, hogy az üzenet hazugság volt és csak a kémet akarta leleplezni. Ezután megkér, hogy kövesd Lazarust - ő a kém -, aki éj leple alatt az orkokkal akar találkozni. Miután ezt megtette, öld meg. Egyébként nem is kell várni éjfélig, mert azonnal feláll és elmegy jelentést tenni. Ha befejezted a diskurálást Raikkal, mindjárt el is indulhatsz Lazarus nyomában a Gothához legközelebb eső ork tábor felé. Vár meg, míg Lazarus elindul visszafelé, majd szólítsd meg. Miután megölted, menj vissza Raikhoz.

 

Szerezd meg az ősi varázstárgyat még Thorus előtt - Get the ancient artifact before Thorus
Természetesen ezt a feladatot is Raik adja. Először is el kell menned Faringba Kendl kovácshoz. Ő is elmondja majd, hogy a Faringban található öt kereskedőtől meg kell szerezned a kulcsaikat, amit majd Kendl fog egyesíteni, s ő megmondja azt is, hol van a hassziszin láda, amiben az élőhalott sárkány csontjait találod. Ezeket kell elvinni Raiknak. A kereskedők pedig: Khalif, Khalil, Khadim, Kazus és Khaif. Ha megvannak a csontok, irány vissza Raik.

 

Tégy jelentést Gornnak! - Report to Gorn
És ha végre letudtad a csontos bulit is, Raik elküld, hogy tégy jelentést Gornnak mindarról, ami a táborban történt. Hát menj Gornhoz (végre!) és regéld el az eseményeket. Ezzel végeztél is.

 

Mondd el a kapuőrnek azokat az információkat, amiket Arthur mond neked Jorgról - Tell the gate guard the information Arthur says to you about Jorg
A Gornhoz való bejutás kemény meló, akárhonnan is nézzük! A kapuőrt vagy le kell fizetni, vagy a szabadságodat kell visszavásárolni. Még akkor sem enged csak úgy be, ha előadod neki, hogy tudod, Osch Gorn kéme és ő küldött téged...
Errol, a kapuőr makacs egy lélek - és némileg korrupt is... Smile Csak akkor hajlandó átadni Osch üzenetét Gornnak (ha úgy jöttél el Trelisből, hogy tudod, Osch Gornnak dolgozik), ha megkeresel neki egy Jorg nevű orkot. De hogy egyáltalán előkerítsd - mert mindig bujkál - beszélned kell Arthurral, akiről ugye már tudjuk, hogy Borús-fokban tartózkodik. Ugorj át hozzá és interjúvold meg Jorgról. Ekkor Arthur elmeséli, hogy azt hallotta, Jorg átállt az emberekhez. Valami gondja akadt Kannal, és bezáratta egy barlangba, s azóta senki sem látta. Mondd el ezt Errolnak.

 

Vigyél egy kis nordmari kancsóködöt a kapuőrnek! - Bring some nodrmarian noggingfog to the gate guard
E küldetésben 10 fekete Rhobart és 5 üveg nordmari kancsóködöt kell vinni Errolnak. De nem akármilyen cuccokra fáj a foga! El kell menned Faringba, ott az alsó városban térj be a fogadóba. Ott az ajtóval szemben a pulton találsz egy csomó nordmari kancsóködöt, mellette pedig rakásszám fekete Rhobart. Ezeket szedegesd össze és ebből kell adnod a kért mennyiséget Errolnak.

 

Gyűjtsd be a kapuőr ajánlatát - Collect the gate guard's tender
Errol panaszkodik, hogy nem mindenki fizette meg a kapuvámot, ezért téged bíz meg vele, hogy begyűjtsd. Garik, Raik és Ignatius - hozzájuk kell elmenned. Ignatius és Garik átkozódis és morog, de végül odaadják a tartozásukat. Raik meg sima ügy. Menj vissza Errolhoz és végre beenged Gornhoz.

 

Beszélj a vízmágussal - Talk to water mage.
Akármelyik szálon is kezded a játékot (akár rögtön Gothába jössz Gornhoz, akár Thorus oldalán próbálkozol), ehhez a küldetéshez mindenképpen eljutsz - hosszabb vagy rövidebb úton. Gorn első feladata. Ebben a küldetésben beszélnünk kell az Okarában lévő Vízmágussal. Ha elértünk Okaraba, menjünk be a barlang rendszerbe, és forduljunk balra. Menjünk fel egyenesen és ott találjuk a mágust. Éppen Kannal, az ork hadvezérrel fog harcolni. Öljük meg Kant és beszéljünk a vízmágussal. Aztán menjünk vissza Gornhoz és dumáljunk vele, ezzel végeztünk ezzel az üggyel. Gorn azonban belejött a dologba és további küldetéseket ad nekünk.

Megjegyzés: miután bejutsz Gornhoz, minden ork megharagszik rád, de később megbékélnek veled és ismét szabadon mozoghatsz köztük. Hogy ez bug, vagy így volt betervezve, nem tudom, majd talán a következő patchnél kiderül.

 

Kérd meg Lee-t, hogy küldjön még több sereget Gothába - Ask Lee to send additional forces to Gotha.
Gorn adja ezt a feladatot is. Ebben a küldetésben Leehez kell mennünk, hogy küldjön erősítést Gothaba. Lee vezeti Vengardot, tehát oda kell mennünk. Menjünk a trónterem felé, amikor be akarnánk menni a várudvarba, egy Theodor nevű fickó meg fog minket szólítani, és adni fog pár küldetést. De miután elvállaltuk az elsőt, nyugodtan bemehetünk a belső udvarba és felvehetjük a további küldetéseket. És ha végre odacsődítettük az összes lovagot és Lee-t, Gorn ad még egy néhány feladatot.

 

Vidd vissza Oscht Gothába. - Take back Osch to Gotha.
Ebben a küldetésben először is meg kell keresnünk Oscht. A Trelis melletti ásatásoknál találjuk a templomban, ahol kiderül, hogy a Hector néven ismert trelisi nagyképű fickó Osch, Gorn beépített kéme. Menjünk be hozzá - útközben szépen vagdaljuk le az ork őröket - és beszéljünk vele, de ahhoz hogy visszavihessük Oscht Gothaba, meg kell csinálnunk a küldetést, amit ad.

 

Milten veled együtt vezeti az egész sereget az idéző barlangjába. - Milten lead whole army to the summuner's cave.
Miután már mindenki itt csücsül Gothában, Miltentől megtudhatjuk, hogy Thorus egy nagy hatalommal bíró fekete mágus, egy idéző segítségét kérte, hogy átvehesse Myrtana felett az uralmat. Meg kell keresnetek az idézőt, és utána ki kell deríteni, hogy megidézte-e már a legszörnyűbb lényt, ami valaha létezett, vagy még nem, és ha igen, akkor hol fog megjelenni. Ebben a küldetésben Milten elvezet minket, és még nagyon sok társunkat az idéző barlangjához. Egyszerűen kövessük őt, s amikor megérkezünk a barlangba, lesz egy kis csetepaté az orkok ellen. Az idéző is egy ork, de őt ne öljük még meg, mondjuk nem is fog még megtámadni. Miután lemészároltuk az orkokat, beszéljünk a barátainkkal. Kapni fogunk tőlük egy küldit.

 

Öld meg az idézőt. - Kill the summoner.
Beszélnünk kell az idézővel és utána meg is kell ölnünk. FONTOS! Beszéljük vele mielőtt kinyírjuk. Ezután szedjünk el tőle mindent - többek közt birtokodba kerül majd az idéző térképe és az Innos szeme (igen! az Innos szeme - megint) és ismét beszéljünk a barátainkkal. Milten adni fog még egy küldetést.

 

Öld meg a szörnyeket. - Kill the beasts.
Tehát Milten szerint meg kell ölnünk egy hatalmas szörnyet, akit az idéző már megidézett. De azt sajnos nem tudja, pontosan hol "születik meg" a lény, csak azt tudja megállapítani az idéző térképéről, hogy mik a valószínű helyek. Ha akarod, végigjárhatod a térképen bekarikázott barlangokat, de egyszerűbb, ha mindjárt Vörösdokk (Reddock) barlangrendszerét célzod meg. Ide már nem fognak velünk jönni a haverjaink, mert bármennyire is szeretnének ránk vigyázni, mi visszaküldjük őket Vengardba, hogy majd ott találkozunk. Nincs más hátra mint előre, irány Vörösdokk és vágjuk le a szörnyet. Nem olyan erős, mint amilyennek látszik (de jól néz ki Smile ). Miután a szörny kampec lett, menjünk Vengard tróntermébe. Ott várnak ránk a cimborák. Újságoljuk el nekik, hogy megöltük a szörnyet. Ők a tetteinkért cserébe felajánlják, legyünk mi Myrtana királya. Természetesen elfogadjuk. És ezzel kész a fő küldetés: az Egyesítsd Myrtanát. Nincs más dolgunk mint végig hallgatni Névtelen hősünk beszédét, és végig nézni a játék végi extrot.

 

Öld meg a csúnya embereket - Kill the ugly people.
Ezt a küldetést Vaingard adja, akit úgy találunk meg hogy felmegyünk Gothába, és jobb oldalt látni fogjuk, hogy egy páncélos lovag ott dolgozgat valamit guggolva. Beszéljünk vele. Azt akarja, hogy menjünk el Borús-fokba és öljük meg a Csúnya embereket. Őket Borús-fok barlangrendszerének legalján találjuk. Öljük meg az összest és kész a küldi. Szóljunk róla Vaingardnak.

 

Öld meg Vaingardot. - Kill Vaingard.
Ha Vaingard kérése nyomán eljutunk a Rusnya emberekhez, és beszélünk velük, akkor ők megkérnek, hogy öljük meg inkább Vaingardot. Döntsük el hogy melyiket választjuk, csak az egyik küldetést csinálhatjuk meg. Ha ezt választjuk, menjünk vissza, öljük meg Vaingardot, majd szóljunk a Csúnya embereknek, hogy ügyesek voltunk.

 

Az özvegy ingóságai. - The widow's chattels.
Ha bemegyünk Gotha barlangjába (amelynek egyik vájata végében még mindig megtalálható a Vengard Innos templomába vivő teleportkő!), akkor ott a temetőben megláthatunk egy Ulva nevű asszonyt. Beszéljünk vele. Kiderül, hogy azért áll itt, mert az orkok rájöttek, hogy a férje kémkedett náluk és megölték őt. Most a legnagyobb gondja az, hogy nem tudja, hogyan éljen meg. A férje minden ingósága egy ládában van, de azt nem tudja, hol. Átadja a kulcsot és megkér minket, próbáljuk meg kideríteni. Ehhez beszélnünk kell három jó barátjával: Raikkal, Gotharddal, Lennarddal (ő fogja tudni a láda helyét!). Ulva elmondja, hol találhatjuk meg a ládát. Egész pontosan a Faringba vezető út mellett, ahogy az út Faring felé elkanyarodik, a sarkon. Négy vadkan morcog körülötte. Malac le, láda ki, vissza az asszonyhoz, aki aztán boldogan kereshet magának új férjet... Smile

Ki olvas minket?

Oldalainkat 14 vendég és 0 tag böngészi