A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Gothicfan.hu

  • Gothic
  • Gothic II
  • Gothic II Night of the Raven
  • Gothic 3
  • Gothic 3 Forsaken Gods
  • ArcaniA - Gothic 4
  • Risen
  • slider_risen2
  • slider_risen3

Okara

Okara és környéke1 - Rakus, tűzmágus
2 - Randall, harcos
3 - Kent
4 - Fraser és Candela, vadászok
5 - Owen, bányakutató


Okara szintén egy lázadók által felállított földalatti bunker. Vezetőjük Roland, a lovag, aki szintén harcolt az orkok elleni végső nagy csatában, és túlélte. Okarába, a Montera melletti búzafarmon lévő rabszolga, Rufus révén jutunk el, egy küldetés keretén belül.
Rufus nem visz el minket egészen az okarai barlang bejáratához, így elsőre kicsit nehéz megtalálni, mert nagyon beleolvad a környezetébe.

 

Köszönet Quler-nek a városleírásért és Man-nek a képekért!

 

 

Okara bejárataOkarának több emberre van szüksége - Okara needs more people

Okarában a bejárattal szeközt balra találod a kovácsot. Manning adja ezt a küldetést, melynek a lényege, hogy kevés az ember Okarában. Kellenek harcosok, vadászok és képzett emberek is. Összesen hat embert tudsz összeszedni a környékről: Rakust, a tűzmágust, Randallt, a harcost, Kentet (aki viszonylag semmirekellő), Frasert és Candelat, a vadászokat és Owent, a bányakutatót. Mindenkinek kell legalább egy küldetést elvégezned, mire hajlandóak lesznek elindulni Okarába. Ha viszont már mind úton vannak, vagy megérkeztek, értesítsd Manninget.

Tapasztalati pont: 1750
Hírnév (város): +12 Okara

 

Tisztítsd meg a bányát Randall harcossalTisztítsd meg a bányát Randall harcossal - Clean out the mine with Randall the fighter

Okarába kell egy jó erős harcos, s ezt Randall személyében meg is találjuk, nem messze nyugatra Okarától. Egy tábortűznél ücsörög egy hatalmas barlang bejárata előtt. Ő egy tapodtat sem hajlandó mozdulni, amíg meg nem hódítja azt a barlangot a bentlakó szörnyektől. Hát mond neki azt, hogy segítesz kipucolni, ha aztán ő elmegy segíteni Okarának.
A feladatunk annyi, hogy követnünk kell be a barlangba, majd le kell számolnunk az ott lévő tárnarákokkal. Ez nehéz lehet, mert sok van, vannak tárnarák harcosok is, és ráadásul gyakran csak döféssel lehet megsebezni őket, mert a két első lábukkal védekeznek. Ha a bánya alsó részét megtisztítottuk, ez a küldetés kész.

Tapasztalati pont: 1000
Hírnév (város): +4 Okara

 

Egy gazdag bányaEgy gazdag bánya - A rich mine

Az alsó szint megtisztítása után Randall közli, hogy a többi piszkos melót végezd el te, addig ő nekilát kifosztani a barlangot. Ígyhát magadra maradsz a maradék tárnarákok kiírtásában. Légy ügyes, kaszabold le mindet, aztán kezdj neki te is a bánya kifosztásának. Ha itt végeztél mindennel, menj le és tájékoztasd Randallt a fejleményekről.

Tapasztalati pont: 1500
Hírnév (város): +4 Okara
Jártasság: +1 erő

 

Randallnak Okarába kell mennieRandallnak Okarába kell mennie - Randall should go to Okara

Miután segítettél Randallnak kipucolni a gazdag bányát, elküldheted őt Okarába. Először nem akaródzik neki menni, de vagy fizetsz neki, vagy biztosítod afelől, hogy a barlangba senki be nem teheti a lábát, mert te őrizni fogod, s akkor hajlandó lesz végre elvánszorogni a lázadók rejtekhelyére. Ezután mélységes nyugalommal az utolsó érc- és kéndarabig kifoszthatod a bányát, amit már csak azért is érdemes megtenni, mert vasércre szüksége lesz Manningnek is egy küldetés kapcsán.
Később Randalltól tanulhatsz fegyverforgatást, meg növelheted nála az erődet.

Tapasztalati pont: 1000
Hírnév (város): +8 Okara
Hírnév (frakciók): +1 a lázadók között

 

A hontalan bányakutató - A homeless prospector

Okarából délfelé indulva hamar ráakadsz Owenra. Elegyedj szóba vele. Megtudod, hogy azért téblábol idekint, mert nincs hol laknia. Miután felajánlod neki, hogy menjen Okarába lakni, mert ott úgyis elkél egy újabb ember segítsége, meg is oldódik a küldetés.

Tapasztalati pont: 1000
Hírnév (város): +8 Okara
Hírnév (frakciók): +1 a lázadók között

 

Pia a bányakutatónakPia a bányakutatónak - Booze for the prospector

Amikor Owennel beszélsz, kifejti, hogy mennyire szeretne inni valamit, mert átfázott idekint. Ha van egy kis szerencséd, akkor már van nálad pia (zöld üveg). Adj neki egyet és kész. Ezután már ő is elindul Okarába, bár nála nincs szükség erre külön küldetésre.

Tapasztalati pont: 250
Hírnév (város): +4 Okara

 

Mentsd meg Rakus tűzmágust az élőhalottak barlangjábólMentsd meg Rakus tűzmágust az élőhalottak barlangjából - Rescue Rakus the Fire Mage from the cave of the undead

Rakus tűzmágust Okara és Montera között találod meg, egy igen félreeső barlangban. Ha teheted, odafelé menet tisztítsd meg az utat - van mitől: dögevők, belezőbestiák és árnyékfutók állják utadat. Ha már semmi sem morcog a környéken, akkor térj be az alig észrevehető barlangba.
Rakus először nem nagyon akarózik elhagyni a barlangot, hiába kéred, hogy menjen Okarába, mert ott nagy szükség van rá. Mint kiderül azért, mert olyan mágiával kísérletezett, ami nem az ő asztala és magára szabadított egy átkot. Ha megpróbálja elhagyni a barlangot, az általa megidézett élőhalottak visszatartják, megtámadják őt. Vedd rá, hogy mégis veselkedjen neki, majd te segítesz kijutni a barlangból.
Végre rászánja magát. Amikor elindultok kifelé, azonnal csontvázak és zombik jelennek meg körülöttetek. Közös erővel szépen küzdjétek le az összes élőhalottat, majd kísérd ki a barlang bejáratáig. Ott megáll és ad neked még egy küldetést, amit el kell végezned, mielőtt elindulna Okarába.

Tapasztalati pont: 1000
Hírnév (város): +4 Okara
Jártasság: +1 ősi tudás

 

Öld meg a Rakus által megidézett élőhalottakatÖld meg a Rakus által megidézett élőhalottakat - Kill the undead that Rakus summoned

Mielőtt Rakus hajlandó lenne elindulni Okarába, még ki kell pucolnunk az élőhalottaktól a barlangot, nehogy valaki mást megtámadjanak, aki betéved ide. Végül is az ő sara, neki kell megszabadulni tőlük. A dolgod annyi, hogy visszamégy a barlangba, s a jobb oldali, lefelé vezető járaton lemész az alsó szintre. Itt kiírtasz minden élőhalottat, aztán kitipegsz és jelented Rakusnak.

Tapasztalati pont: 1000
Hírnév (város): +4 Okara
Jártasság: +1 ősi tudás

 

Rakusnak a tűzmágusnak Okarába kell mennieRakusnak a tűzmágusnak Okarába kell mennie - Rakus the Fire Mage should go to Okara

Miután kimenekítettük Rakust a barlangból és a maradék élőhalottakkal is végeztünk, végre hajlandó elvonszolni magát Okarába. Előtte azonban még kérjük el tőle a tűzkelyhet, amit később Nordmarban, a Kolostorban felszentelhetünk és temérdek xp-ért visszaadhatunk Roland lovagnak, Okarában.

Tapasztalati pont: 1000
Hírnév (város): +8 Okara
Hírnév (frakciók): +1 a lázadók között

 

Ejtsd el a veszélyes árnyékfutókatEjtsd el a veszélyes árnyékfutókat - Hunt the nasty shadowbeasts

Fraser és Candela (a két vadász, akiket elküldhetünk Okarába) búvóhelye felé baktatva a bejárat előtt kicsit visszább alszik kettő árnyékfutó. Célszerű egyenként végezni velük alacsony szinten, de megint az 1.09-es javítással talán nem gond. Mire ideérünk, ajánlott megtanulni az állatok megnyúzását, szarvak, fogak kiszedését. ( Az 1.6-os patch után ennél a két árnyékfutónál még nem kell feltétlenül ismerni a trófeák begyűjtését, mert anélkül is megszerezhetjük a szarvukat.)
A leölt árnyékfutók szarvait kell odaadni Candelanak, ami után kereskedhetünk is vele, meg persze vadászatot is tanulhatunk nála. És ami a legfontosabb: ezután hajlandó lesz bevonulni Okarába, hogy ott erősítse a népet.

Tapasztalati pont: 1000
Hírnév (város): +4 Okara
Jártasság: +1 vadászat

 

Candelának Okarába kell mennieCandelának Okarába kell mennie - Candela should go to Okara

Miután leöltük neki a bejáratban heverésző két árnyékfutót, átadtuk a szarvakat (ezt később is megtehetjük), és megnyertük a vele kötött fogadást is, Candela hajlandó lesz lekocogni Okarába. Minden bizonnyal már lepucoltuk az odavezető utat, úgyhogy nem nagyon kell őt már kísérgetni.

Tapasztalati pont: 1000
Hírnév (város): +8 Okara

 

Disznóvadászat Fraserrel - Go boar hunting with Fraser

Okarában elkelne egy-két vadász segítsége. A lázadók rejtekhelyétől nem messze kissé északra találjuk Frasert és Candelat. Előbb nézzük Frasert.
Segítenünk kell neki megölni az épület mögött lévő vaddisznókat. Itt is célszerű egyesével végezni velük, bár az 1.09-es javítással talán nem lesz gond egyszerre lebökni őket.
Ez ugye tulajdonképpen két küldetés, de egymás folyományai és elválaszthatatlanok, mert az egyik megmutatja hol vannak a másik pedig, hogy segítesz neki megölni. Egy időpontban teljesül a kettő, a disznóölés után beszélj vele.

Tapasztalati pont: 750
Jártasság: +1 vadászat

 

Ejtsd el a veszélyes vaddisznókatEjtsd el a veszélyes vaddisznókat - Hunt the nasty wild boars

Segítenünk kell Frasernek megölni az épület mögött lévő vaddisznókat. Itt is célszerű egyesével végezni velük, bár az 1.09-es javítással talán nem lesz gond egyszerre lebökni őket.
Ez ugye tulajdonképpen két küldetés, de egymás folyományai és elválaszthatatlanok, mert az egyik megmutatja hol vannak a másik pedig, hogy segítesz neki megölni. Egy időpontban teljesül a kettő, a disznóölés után beszélj vele.

Tapasztalati pont: 750
Jártasság: +1 vadászat

 

Frasernek Okarába kell mennieFrasernek Okarába kell mennie - Fraser should go to Okara

Miután teljesítettük az előző küldetés(eke)t, elküldheted Frasert Okarába, vagy elkísérheted a biztonság kedvéért, bár ha már megtisztítottad a környéket, nem kell tartani az elhalálozásától. (Érdemes megcsinálni Candelanak az árnyékfutós küldetést, mielőtt elküldöd Frasert Okarába.)
Később tanulhatunk nála vadászatot.

Tapasztalati pont: 1000
Hírnév (város): +8 Okara
Hírnév (frakciók): +1 a lázadók között

 

Dühödt belezőbestiákDühödt belezőbestiák - Malicious ripperbeasts

Kentet is elküldheted Okarába, de könnyebb megtalálni őt, mint erre rávenni - pedig az sem piskóta. Smile Indulj el Okara bejáratától kelet felé, majd kicsit északnak, fel a meredekebb domboldalba. Amikor meghallod a belezőbestiák jellegzetes horkantásait, akkor már nyomon vagy. Mivel legalább 2-3 belezőbestiát le kell vágnod ahhoz, hogy megközelíthesd azt a lyukat, ahová Kent bebújt, így könnyebb, ha mindjárt az összes dühödt belezőbestiával végzel a közelben. 4-5 van belőlük. Ezután menj le, beszélj Kenttel. Köss fogadást 100 aranyban, hogy legyőzöd őket. Mivel nagy valószínűséggel már valóban végeztél velük, így hamar megtérül a téted.

Tapasztalati pont: 1000
Hírnév (város): +4 Okara
Jártasság: +1 vadászat

 

Kentnek Okarába kell mennie - Kent should go to Okara

Ha már levágtuk a Kent búvóhelye körül ólálkodó dühös belezőbestiákat, akkor végre hajlandó lesz elmenni Okarába. Adhatunk neki pénzt is ezért, de meg is fenyegethetjük - nem fogja nagyon zokon venni, nyugodtan tegyük ezt.
Viszont mivel nem egy izomember, célszerű az Okarába vezető utat idefelé jövet megpucolni a szörnyektől, bár itt inkább csak dögevők meg farkasok akadnak.

Tapasztalati pont: 1000
Hírnév (város): +8 Okara
Hírnév (frakciók): +1 a lázadók között

 

Hozzál Manningnak vasércetHozzál Manningnak vasércet - Bring Mannig some iron ore

Miután összeszedtünk a környékről mindenkit, aki hajlandó volt csatlakozni a lázadókhoz, tájékoztassuk a kovácsot. S ha már előzékenyen megkérdeztük tőle, hogy tudunk-e még valamiben segíteni, megkér, hozzunk neki 5 db vasércet. A Randallal karöltve kipucolt barlangban magunkhoz vehettünk annyit, amennyi kell. Most már csak annyi a dolgunk, hogy odaadjuk neki. Ha mégsem, akár még az okarai barlangban is bányászhatunk bőven.

Tapasztalati pont: 1500
Hírnév (város): +8 Okara

 

Foszd ki Okarát - Take Okara apart

Monterában Varek, az orkok ottani vezetője adja ki az utasítást, hogy keressük meg a lázadók táborát, majd számoljuk fel azt. Ha az orkok oldalán játszunk, azaz zsoldosok vagyunk, csak akkor érdemes ezt a küldetést fejben tartani. Természetesen ráérünk akkor lekaszabolni ott minden lázadót, ha már szépen teljesítettünk minden lázadó (beleértve más városokban élő lázadókat is!) küldetést (és esetleg már Beliart választottuk).

Tapasztalati pont: 2500
Hírnév (frakciók): +7 az orkok között

Ki olvas minket?

Oldalainkat 17 vendég és 0 tag böngészi