A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Gothicfan.hu

  • Gothic
  • Gothic II
  • Gothic II Night of the Raven
  • Gothic 3
  • Gothic 3 Forsaken Gods
  • ArcaniA - Gothic 4
  • Risen
  • slider_risen2
  • slider_risen3

Zoldren

Kolostor és környéke, Zoldren

 

Xardas - Xardas

Küldetésadó: Xardas

Most, hogy megérkeztünk Xardas tornyába, odaadhatjuk neki a Szunnyadó Amulettet, hogy behelyezze azt a foglalatába. Beszéljünk Xardasszal, hogy megkapjuk a további teendőinket.

Jutalom: 2000 xp

 

A titkos barlang - The Hidden Grotto

Küldetésadó: Xardas

Xardastól megtudjuk azt is, hogy Xesha kiszabadult kristálybörtönéből, s néhány szolgálójával együtt megtámadta a Kolostort. Most elsődleges feladatunk az lesz, hogy el kell vinnünk az Istennő pecsétjét a rendeltetési helyére, azaz egy titkos barlangba, ahol Selena, az utolsó élő Ahn'Nosiri rejtőzik. Induljunk el Xardas tornyából az azt körülölelő szokásos spirális úton, majd küzdjük végig magunkat Zoldren veszedelmes barlangrendszerén. Számos erős ellenféllel kell itt szembenéznünk, úgyhogy alaposan készüljünk fel. A Tűz szorosban lesz egy Démonőr, akitől megszerezhetjük a szorosból a Templom területre nyíló kapu kulcsát. A Démon társaságát két tűzgólem és egy tűzpap képezi, szóval nem lesz egyszerű dolgunk. Innen tovább haladva egy Y alakú elágazásnál lesz majd még egy Démonőr, illetve még 2 a kijáratnál, ahol hozzájuk csapódik még egy díszes társaság is: Xesha főpapnője 2 Ahn'Bael társával. Ha elég ügyesek voltunk, akkor eddigre már birtokunkban - és valószínűleg a fejünkön - lesz Innos áldása, egy glória, mely nagyban hozzájárul az életben maradásunkhoz e gigászi csata során.
Ha kijutottunk a barlangból, azzal kell szembesülnünk, hogy a Tooshoo felé vezető hidat lerombolták, s a Monostor felé vezető meredek emelkedő hemzseg a kőgólemektől meg a csontvázaktól. Ruhndal, aki magányos túlélőként gubbaszt az útjelző táblánál, rettegve meséli el nekünk, milyen látvány fogad majd minket a Kolostorban. Hát nézzük meg saját szemünkkel. És tényleg. A Monostor lángokban áll. A kapuban két Ahn'Bael fogad minket, további kettő a piactéren. Útban idefelé az egyik úttekervénynél már találkoztunk Xesha első démonával. A második itt, a piactéren vár ránk. A harmadik legyőzendő ronda bestia fent az Innos és Beliar szentélyéhez vezető lépcső tetején. Miután minden szörnyet legyőztünk, a titkos barlang megtalálása már gyerekjáték. Néhány lépésre ugyanis ott lesz a Monostor két főapátja, Hendor és Galamond (de Caldor, a kereskedő is túlélte, tehát vele lehet még boltolni), akik felfedik előttünk, hogy ők rejtegették eddig Selenát, de Xesha megtalálta a barlang bejáratát, s most megölni készül riválisát.
Már csak annyi a teendőnk, hogy leugrunk a két szentély közti gödörbe, s így bekerülünk a titkos barlangba. Így tehát maga a küldetés meg is oldódik.

Jutalom: 1500 xp 2000 xp ha megöltük mindhárom démont, 1000 xp ha beszélünk Hendorral

 

Xesha - Xesha

Küldetésadó: Hendor és Galamond

Nem maradt már más dolgunk, mint hogy leszámoljunk Xeshával. Néhány obszidián pap még megpróbálja utunkat állni a titkos barlang folyosóin, de ők már nem jelentenek számunkra kihívást. A csata nagyjából egy megfelelő ritmus szerint zajlik le. Ha Xesha közelről támad minket, akkor üssük, ahol érjük. Ha azonban felszáll a magasba, akkor leginkább vonuljunk a kék védőburkok mögé és onnan intézzük el az általa megidézett szörnyeket. Illetve arra ügyeljünk, ha zölden elkezd lüktetni a talaj a lábunk alatt, akkor húzódjunk arrább, mert tüskék fognak kilövellni a földből. Ha ezt a taktikát követjük, és rajtunk/nálunk vannak a játék legjobb páncéljai és fegyverei, akkor ez a gigászi küzdelem is a mi győzelmünkkel fog véget érni.

 

Dőljünk hátra és nézzük végig az utolsó képsorokat! Gratulálok!

Ki olvas minket?

Oldalainkat 52 vendég és 0 tag böngészi